Knut O Arnesen fyller 60

Skrevet av Birger Christensen,  29.04.2017
Artikkelbilde

Mandag 1. mai fyller Knut O Arnesen 60 år. Han har vært involvert med galopphester siden 1969. I det minste vil Knut være involvert på Øvrevoll i to år til. Da blir det et 50-årsjubileum i livet rundt Øvrevoll, og det er et mål han vil nå.

- Jeg var en langhåret gutt med bukseseler fra Enebakk, da jeg første gang satte mine ben på Øvrevoll. Det var sammen med onkelen min, som også bar navnet Knut Arnesen. Siden har det ballet på seg, beretter den nordmannen som er blant de mest bereiste til andre galoppbaner enn Øvrevoll. Det skyldes at han i et drøyt tiår har vært stø og dyktig sjåfør rundt omkring på baner i Europa.

- Det har vært kjøringen som har vært den sikre inntekten, for det er ikke lett å trene hester med noen stor fortjeneste. Med bilen har jeg reist rundt med hester for Rune Haugen, Wido Neuroth og Niels Petersen i de årene de er blitt champion. Var alene ned Appel au Maitre da han ble toer i Gruppe 1-løpet Rheinland-Pokal i 2010, det er noe jeg husker godt, beretter Knut.

 

Tre hester å minnes

 

Knut er sjette generasjon fra gården i Enebakk. Noen arbeidshester var det, men galopphester var det ingen tradisjon for. Men litt etter litt bar det i den retning, og i 1985 tok Knut ut lisens.

- Størst kapasitet hadde nok Kennerton Green. Han ble blant annet tredje i Oslo Cup i 1991 bak Silvestro og gjorde mange fine løp på Täby og Øvrevoll. Flight of the Nite var viktig for meg. Vant 17 løp mellom 1988 og -93. Den største seieren tok nok Avertina, som vant Klaveness' Minneløp i 2005. Var sikker på at hun skulle vinne, selv om hun var sistevalg, og den gangen fikk jeg rett, mimrer Knut.

 

Sjelden ferie

 

Før i tiden ble 1. mai kalt arbeidernes fridag. Det passer i grunnen dårlig på Knut.

- Ferie, hva er det? Hvis vi en sjelden gang tar noen dager fri, lengter vi fort tilbake. I helgen drar jeg og min kjære samboer Inger Skrede til Hemsedal, slik vi også markerte 50-årsdagen. Inger er for øvrig viktig i arbeidet med hestene. Det tar så mye tid, at det er bra at vi har samme interesse. Tidligere jobbet hun på Øvrevoll, men nå sitter hun på Rikstoto på Bjerke.

 

Den seneste tiden har Knut satset stadig mer på norsk oppdrett. Bare i år er seks føll kommet til verden. Tilbudene som to- og treåringer er bra for de norskoppdrettede, men Knut ønsker et bedre tilbud når de blir fire og må møte importene.

- Vi har Fearnleyløpet og et par løp til, men jeg vil jobbe for at det skal bli bedre betingelser. Ellers drømmer jeg om at trenerne må bli flinkere til å samarbeide. Det er blitt bedre, men fortsatt sitter de for mye på hver sin tue. Har vært leder av trenerforeningen, og det var ikke bare moro. Men vi håper på bedre tider, avrunder Knut.

 

Folket på Øvrevoll gratulerer Knut O med de første 60.