Tips for kveldens løp på Øvrevoll

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  20.04.2017
Artikkelbilde

Har Trond en vinner?

V4/V5 Øvrevoll: - Det er ihvertfall en knallsjanse, svarer Trond Jørgensen på spørsmålet i tittelen. Han har 526 seire på Øvrevoll - og sikter på nr. 527 med 5-årige 1 This Is Bajas (Hallvard Soma trener) i V5-3.

* 60-åringen fra Åskollen i Drammen får mye oppmerksomhet på Øvrevolls åpningsdag. Og han fortjener hver lille klappsalve. Klokken 15.00 var Trond og This Is Bajas spilt opp som et førstevalg i V5-spillet!"Det han gjør er bare rått"
Trond red løp på Øvrevoll året før Ole Einar Bjørndalen ble født. Han gikk i bakken i første start, klatret opp igjen og har vært i vinnerpaddocken hvert år siden 1975. Prestasjonen er formidabel. 
- Det han gjør er bare rått, sier jockeykollega Jan-Erik Neuroth med krav på å bli trodd.

Mestseirende norske rytter
Rått hadde det også vært med et nytt Jørgensen-besøk i vinnerpaddocken han kjenner bedre enn noen annen norsk rytter. 526 førsteplasser gir femteplass på Øvrevolls adelskalender. Den toppes av Walter Buick, Williams pappa, med 844. Janos Tandari stoppet på 836, Gunnar Nordling på 846 og Colin Gauntlett på 544.

Et par forbehold...
Trond har som nevnt innledningsvis seierstro torsdag, men tar også et par forbehold:
- En eventuell løs bane er et minus. Og This Is Bajas må treffe starten. Han kan bli stående på feil bein. Men jeg satser på å lede hele veien, sier Trond og er på offensiven.

Styrer han mot et championat i år?


Jan Erik Neuroth rir 7 Der Kleine Prinz i løpsdagens 1. løp. Det er hans start nr. 1000 på Øvrevoll. 30-årige Jan-Erik, toer på statistikken i fjor med 25 førsteplasser, har vunnet 133 løp på Øvrevoll. I år er målsettingen klar: Han satser på championat-tittelen; Carlos Lopez har tatt tittelen de tre siste sesongene, Espen Ski gikk til topps i 2013.
- Jeg har muligheten i år, sier Jan-Erik som er på offensiven og en mann å følge allerede første løpsdag. Her kommenterer han sjansene:

- 7 Der Kleine Prinz (1. løp) har jeg ridd i trening. Trenger en hyggelig opplevelse her mot flere eldre hester.
- 3 Red Zeppelin (V4-2) har høy vekt, men jeg har tro på den. Dette er en kjempestor, sein hest som vi kommer til å høre mer fra. Jeg tror det er 2 Rock The Boat i mot.
- 4 Pamino (V4-3/V5-1) har utviklet seg bra i vinter. Er uerfaren og vokser fortsatt. Kan kanskje trenge løp i kroppen, men strekes på gardering mot favoritten.
- 3 Denico (V4-4/V5-2) har jeg aldri ridd. Er en outsider; jeg tror 6 Clauses Angola vinner løpet. Så bra ut i Sverige sist.
- 2 Bostar (V5-4) møter jevngode hester. Litt vanskelig å si hvor langt framme han er. Trippelkandidat som også kan vinne.
- 3 Black Million (V5-5) er en ganske fin hest. Kan formtallet og bør regnes.

* Etter en liten tenkepause blinker Jan-Erik ut 3 Red Zeppelin i V4-2 som sin beste sjanse på åpningsdagen.
  
P-A er litt urolig for distansen
Per-Anders Gråberg har 191 Øvrevoll-seire. Han rir 6 Lady Of Course (V5-1/V4-3, bildet under), løpsdagens største favoritt. Var en drøy 60-prosenter i V4-spillet kl. 14.00. P-A håper og tror på seier, men tar et par forbehold: - Det er en riktig favoritt, og hun overrasket og var god til seier på 1600 på Jägersro 6. oktober. Men det er årsdebut, og jeg er litt urolig for distansen 1750 meter. Jeg håper det skal gå, men står hun ikke, så står hun ikke, sier -A til Equus. Han anbefaler en strek på 4 Luckyreno i V5-3 som han rir for Per Strømberg. - Dette er en ok sjanse. Hesten har to løp i kroppen fra Sverige. Det samme har 9 Rossmos Secret. Disse to har en klar fordel kontra de andre, sier P-A til Equus.* Anna Pilroth er stamgjest på Øvrevoll. Hun er alltid verdt å følge, Anna er en dame og rytter for skreller. Hun trekker frem 6 Priceless (V5-3) som sin beste sjanse. Men hun blir ikke "chockad" om 3 Wide Ranging (V4-1) skulle vinne sitt løp: - Han er litt spesiell. Jeg rir for fronten og prøver å ligge der, sier Anna til Equus.

Innleveringsfrister:
V4: 19.00
V5: 19.45
DD: 21.02

Her er lenke til side: http://www.rikstoto.no/Nyheter-og-tips/2017/April/20/vrevoll-Galopp---20042017/Aktuelt/Har-Trond-en-vinner/