Velkommen til Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  11.04.2017
Artikkelbilde
Tenango

Torsdag 20. april er 21 ukers venting over. For undertegnede og flere andre har det i mange år vært en spesiell sitring i forkant av sesongstart. Det er vår, det spirer og gror, gresset blir stadig grønnere, og to- og firbente ser frem mot ny sesong.

I forhold til noen av de tidligere sesongene er det blitt et riktig flott program på åpningsdagen. Flere løp og fyldigere felter gleder. Publikum blir invitert til å spille både V4 og V5, og det er som vanlig nokså utfordrende.

 

Hva kan vi så slutte ved å se på tidligere sesongåpninger? Are Hyldmo er klart mestvinnende trener de siste ti årene. I fjor vant han blant annet med Tenango, som også starter i år. Imponerende er det at Jacob Fretheim er nummer to på listen, samtidig som Marie Fretheim er mestvinnende jockey sammen med Carlos Lopez. Sistnevnte har vært overlegen champion de to siste årene, mens Marie kanskje har størst sjanse med Pretty Perfect. Hoppa startet fire ganger i november i fjor og vant samtlige fire! Hun ble dermed en av ni hester som har vunnet fire løp i en og samme måned i Øvrevolls 85-årige historie.

 

Ellers er løp i kroppen ansett å være et pluss, men det er ikke så mange som har vært i aksjon nylig. De fleste har hatt gode forhold å trene under. I fjor vinter slet mange med at sandbanen ikke var ferdigstilt i år har lovordene vært mange på Øvrevoll.

 

Da ønsker vi gamle og nye vel møtt. Sesongen 2017 har vi god tro på.

 

 

Vår banker finner vi i V4-3 og V5-1. 6 Lady Of Course var veldig god i fjor. Hun vant i sterke selskap og fikk formtall 78. Var kanskje aller best på Bro Park som toer bak Trouble Of Course, men klart foran Viktor Kalejs.