Velkommen til sesongen 2017!

07.04.2017
Artikkelbilde

Endelig er ventetiden over. Torsdag 20. april starter galoppsesongen på Øvrevoll og det er vårens høydepunkt for oss alle. Sportslig var 2016 et toppår og ingenting tyder på at denne sesongen skal blir noe dårligere. Våre trenere holder et meget høyt nivå og flere trofaste eiere har satset hardt for at norsk galoppsport skal vise seg fra sin beste side også i 2017. Vi gleder oss!

Alle på Øvrevoll har stått på gjennom vinteren for å legge til rette for en best mulig sesong. Banemannskapet har jobbet iherdig og vi andre har gjort alt vi kan for å skape en best mulig meny. Sportslig sett har vi hevet Derbydagen ytterligere ved å flytte Gruppe 3-løpet Polar Cup til denne dagen. I tillegg har vi økt premiene med 10 prosent på de to første løpsdagene og vi har en premieøkning på 3 prosent i de vanlige løpene gjennom året. Dette gjør vi for å forsøke å stimulere hele kjeden i den flotte sporten vår.

Publikum skal få gode opplevelser! Vi må få flere folk til banen og flere hesteeiere. Vi lever i underholdningsbransjen og er nødt til å tenke nytt for å tilby publikum attraktive arrangement. I år skal vi blant annet arrangere «Damenes Aften» 29. juni i samarbeid med Kreftforeningen og Thea Steens Minnefond, 29. juli er det sommerfest med DJ og liveband, 21. september har vi «Irsk Aften» og vi skal ha flere søndager med familiepreg. Både 17. mai og 18. juni er to store satsningsdager for hele familien med aktiviteter for store og små. I tillegg blir det fotballkveld med besøk av Stabæk Fotballs A-lag både for damer og herrer. Da håper vi mange fotballglade barn og voksne kommer på besøk. Søndag 27. august arrangeres den store festdagen Norsk Derby. Den datoen er det bare å huke av i kalenderen allerede nå.

10 utvalgte løpsdager sendes direkte på VGTV og vi kan tilby Dagens Dobbel på våre løpsdager i år i tillegg til den faste menyen. Spilleavdelingen på Sherryhaugen drives nå i regi av Atle Walgren. Sherryhaugen Sport & Spill har åpent hver dag og kommer til å sette i gang tiltak som skal tiltrekke seg flere i hestefamilien. Vi får også en ny matleverandør gjennom Sant ved Thomas Sandum. De starter opp i «Derbystuen» fra første løpsdag og overtar Sherryhaugen 1. juni.

I fjor var det mye som fremstod som nytt på Øvrevoll. Vi hadde rustet opp store deler av anlegget og satt opp et nytt servicebygg. Foran årets sesong har vi også utført vesentlige oppgraderinger. Vi setter opp nye oppsalingsbokser, det er etablert et nytt videorom som gjør oss mer moderne i bruk av lyd og bilde på arena og «Derbystuen» har fått en face lift. Dette er noe av hva som er gjort og det er mer på gang.

Galoppsporten må tenke nytt på flere områder. Vi skal ta vare på det som er bra, men samtidig ta grep som gjør at vi kan tiltrekke oss nye og større kundegrupper. Vi skal jobbe hardt for å få flere nye publikummere, sponsorer og potensielle hesteeiere til å besøke banen et par ganger i året og vi har satt i gang flere tiltak for å få bedre dialog med nærmiljøet. Øvrevoll har etablert samarbeid med både Budstikka og Stabæk Fotball. I tillegg er vi meget opptatt av synliggjøring gjennom sosiale medier.

Øvrevoll har dessuten gått til innkjøp at to treningshester, Askepot II og Stratos, som kommer til å brukes i trening av ryttere, men disse skal også benyttes av sponsorer og publikum. Dessuten skal de tas med til eksterne arrangement for å skape interesse rundt Øvrevoll.

Vi har store muligheter og vi må selge sporten både til publikum og media. Samtidig står vi overfor en rekke utfordringer og jeg vil understreke viktigheten av at alle drar i samme retning. Samhandling og en positiv holdning er viktig for å skape suksess.

Lykke til med sesongen alle sammen!

 

Thomas Gjelsås

Adm. direktør