Vil gjenta fjoråret

Skrevet av Birger Christensen,  06.04.2017
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen. Foto Svensk Galopp

- 2016 var et fantastisk år for meg som trener. Kan jeg få en liknende sesong i år, vil det være flott. Nå gleder jeg meg til at vi skal komme i gang med løp. Håper på mange seire og mye penger til stallene hester, beretter Cathrine Erichsen.

I fjor vant Cathrine over 30 seire på Øvrevoll, noe som var klart flest. Men championatet blant trenerne går ikke på seire, men på innridde penger. Der var hun nummer tre bak Niels Petersen og Wido Neuroth. På slutten av sesongen kom Øvrevoll-seier nummer 300 (stoppet på 304), mens Jenny B Hansen er nummer to blant kvinnene 145 seire bak Cathrine. Med samme fart på seierssankingen vil hun trolig bare ha Wido og Are Hyldmo foran seg blant de aktive trenerne om tre-fire år.

- Det gikk jo veldig bra i fjor. Ikke minst på Bro Park, hvor Coprah vant Stockholm Stora og Swedish Open Mile. I tillegg vant jo Lord Divine både det norske og svenske St Leger, og Easy Road var beste sprinter, beretter Cathrine. Lord Divine sørget for at Our Last Summer ikke fikk sin Triple Crown og var lysende på høsten.

Sterk duo 

- Satser mot Stockholm Stora både for Lord Divine og Coprah. Med to St Leger-seire, håper jeg at Lord Divine kan vokse inn i den eldre eliten. Da kan Stockholm Cup og Oslo Cup være aktuelle, og kanskje Scandinavian Open på Klampenborg, sier Cathrine. Stabile Coprah har vært i pengene i Marit Sveaas' Minneløp fire år på rad (to tredje, en fjerde og en femte), og en seier der er selvsagt kjærkommen. Hovman var nær ved, men fremdeles mangler seieren i det mest pengestinne løpet på Øvrevoll.

- Ellers har jeg god tro på Karaliene. 1200 meter på gresset skal være midt i blinken, og sprinteliten i Skandinavia ser ikke ut til å være så fryktelig sterk. Noen spennende toåringer er det også, men det er ennå flere måneder før de skal starte. Det ser lovende ut, men det er litt tidlig å si for mye om hvordan de vil gjøre det i løpsbanen.

Brita Strokirk (1956 og -67) og Hanne Bechmann (1988, -91 og -92) har begge vunnet Derby på Øvrevoll. Men det er kun Cathrine og Marianne Tveter (Theatrical Award i 2008) som har vunnet av norske kvinnelige trenere. For Cathrine kom triumfen da Lights Out seiret i 2003. Året før hadde The Khamsin vunnet Dansk Derby, og begge de to sist nevnte har også triumfer i St Leger. Ellers husker vi spesielt godt da Females Fun vant 1000 Guineas i 2006. Benedichte Halvorsen red hoppa som Cathrine trente. Og med eierpsevdonymet The Female Club var det Girl Power opp og i mente.

Som Cathrine innledet, blir det ikke lett å kopiere fjoråret. Vi er imidlertid sikre på at det blir mange seire også i år. Hvor hun ender i striden om championatet, avhenger nok om marginene er på plass i noen av de største løpene. Om et halvår vet vi mer om den saken.

 

Treningsliste, klikk HER