En fremtid full av muligheter

Skrevet av Thomas Gjelsås,  13.12.2017
Artikkelbilde

Det nærmer seg jul og vi kan alle tenke tilbake på de minner og opplevelser som galoppåret 2017 har gitt oss. Våre tobeinte og firbeinte har levert meget sterke prestasjoner igjen, og vi er svært stolte av alle våre strålende utøvere og ambassadører.

Derbydagen ble fantastisk. Ingen glemmer det følelsesladde øyeblikket da Vanessa Ryall gikk til topps i Kingsland Norsk Derby med hoppa High as a Kite. Den kvinnelige triumfen var et historisk øyeblikk på Øvrevoll. Mer enn 7.500 tilskuere fikk frysninger nedover ryggen og vi fikk store medieoppslag både i inn- og utland. 3-åringen Trouble of Course ble også historisk som tidenes yngste vinner av Marit Sveaas Minneløp. Derbydagen ble en dag for minneboka.

Vi gratulerer alle championatvinnerne med trener Niels Petersen og jockey Carlos Lopez i spissen. Vi vil også trekke frem Ina Veronika Toveruds bragd i Abu Dhabi og William Buicks internasjonale storseire som setter Norge på verdenskartet. Vi kunne nevnt mange fantastiske prestasjoner, men jeg har i stedet tenkt å rette fokus mot fremtiden. Les gjerne Birger Christensens oppdaterte årbok på vår hjemmeside. Her får du et glimrende tilbakeblikk på høydepunkter fra 2017.

Galopp er verdens tredje største publikumssport, og vi er alene om å få tilby dette i Norge. Selv i Bærum er det mange som ikke er klar over nettopp det. Vi har det siste året jobbet iherdig for å få flere til å få øynene opp for den fantastiske sporten vår. Gjennom samarbeid med lokalavisen Budstikka, fotballklubben Stabæk, temadager og diverse aktiviteter, har vi begynt et langsiktig arbeid for å få flere hekta på galopp og få nærmiljøet til å heie på oss.

Vi har en julegave til alle hesteeiere og aktive. Neste sesong skal vi øke premiene i vanlige løp med mer enn ti prosent. Det betyr at gjennomsnittlig førstepremie i vanlige løp blir kr 35.000. Vi har løftet premiene med drøyt 15 prosent over to år og lover å gjøre alt vi kan for å skape en best mulig hverdag for alle som har hesten som levebrød og hobby. Foreløpig løfter vi premiene første halvår, for det er slik at vi er nødt til å skape mer egne inntekter for å kunne dele ut mer penger. Dog både håper og tror vi at dette nivået skal holdes gjennom hele sesongen.

I 2018 kommer vi til å etablere åtte temadager, vi skal arrangere Derbyweekend for første gang i historien, det blir kick off og stormøte før sesongstart og målsettingen er at alle i sporten skal føle at man er med på laget for å skape mer blest og kraft rundt galoppen. Vi trenger flere eiere, mer publikum og en mer bærekraftig sport. Derfor har vi gjennom femårsplanen «Øvrevoll 22» satt oss en rekke hårete mål. Vi skal skape mye nytt på Øvrevoll fremover og det er gledelig at omsetningen på galopp i 2017 har vært stigende, og at vi i tillegg har har hatt mer publikum på banen på en del av våre arrangement. Hardt og målrettet arbeid har allerede gitt en god effekt.

Målsettingen er å gjøre sporten mer bærekraftig. Hele kjeden skal styrkes og her er de syv nøkkelpunktene fra vår nye 5-års plan:

  • Styrke våre arrangement
  • Stimulering og rekruttering av hesteeiere/aktive
  • Få nærmiljøet til å heie på oss
  • På lag med kommune og næringsliv
  • Synlighet i media
  • Flerbruk av anlegget utenom løpsdager
  • Kultur (hvordan skal vi fremstå, hvordan ønsker vi å bli oppfattet etc.)

 Takk til alle som har bidratt i 2017!  Vi gleder oss allerede til sesongstart 19. april. God jul og god nytt år alle sammen!