Klar for Dubai

Skrevet av Birger Christensen,  18.12.2017
Artikkelbilde
Niels Petersen

Tirsdag reiser ti firbente på Niels Petersens stall fra Gardermoen til Dubai. Gradestokken viser ni grader minus, og det er ikke noe pluss for Niels.

- Det blir litt for stille for meg om vinteren i Norge. Lenge mørkt, kulde, snø og is, nei, det er rett og slett ikke min favoritt blant årstidene. Derfor gleder jeg meg til å komme ned til Dubai. Tror både to- og firbente har godt av oppholdet, og jeg gleder meg, beretter Niels. Det tror vi ham på.

Det er i år ti siden stallen for første gang dukket opp på langt sydligere breddegrader. Det vi husker best fra den turen, var at Salt Track gikk et par godkjente løp. Vel hjemme gikk han ut og vant Pramms Memorial i mai. I fjor byttet Niels ut Dubai med Deauville, men utbyttet av Frankrike-reisen ble ikke helt som håpet.

- Det var det helt sikkert mange grunner til, men vi var veldig innstilte på Dubai denne gang. I tillegg til de ti fra stallen, kommer Viscount Barfield direkte fra England. Dette er en hyggelig sprinter som har vist 105 i engelsk form. Han kommer trolig til å starte på den første løpsdagen, og i 2018 bør han være et godt tilskudd til en litt tynn skandinavisk sprintelite.

Også Two Shots of Happy kommer til å gå løp snart, trolig på den andre løpsdagen. 1000 Guineas Trial kan være en spennende oppgave over 1400 meter. Ellers er jeg spent på Nordic Defense, som jeg har veldig stor tro på. Av de mer kjente, matches Icecapada mot det samme hoppeløpet hun var fjerde i forrige sesong. De øvrige tar vi litt under marsjen, sier Niels.

- Vi blir i Dubai til midt i mars med hestene. Det ser jeg frem til, avrunder treneren som nå har syv strake championater på Øvrevoll. Oddsen er ikke veldig høy for at nummer åtte kommer i 2018.

 Finn mer informasjon om Viscount Barfield HER

Følgende hester reiser fra Norge til Dubai

Icecapada

Mikklus Makklus

Nordic Defense

Our Last Summer

Silver Ocean

Spitzbergen

Tertian

Tinnitus

Trouble of Course

Two Shots Of Happy