Alf Gunnar "Hjallis" Johansen er død

Skrevet av Birger Christensen,  02.02.2017
Artikkelbilde

Alf Gunnar Johansen er død, 78 år gammel. Ikke mange innenfor Øvrevoll-miljøet kjente ham som Alf Gunnar Johansen.

Vi var en gjeng som begynte å gå på banen på 60-tallet, og som for de fleste andre var det Hjallis som var navnet han var kjent som. Han og mange hadde skøyteløperen Hjalmar "Hjallis" Andersen som forbilde, vår Hjallis fikk navnet fordi han hadde den samme skøytelua.

Karrieren på Øvrevoll startet hos trener Birger Andersen, hvor Hjallis hadde en sentral rolle på stallen. Etter hvert ble han stallmester i en periode hvor Birger ble champion fem ganger på 60-tallet. De to hestene han forbindes sterkest med, var Gallic og Tell Star. Gallic var stjernesprinteren til Røa Galoppklubb, som vant storløp i Tyskland og en rekke ganger i Skandinavia. Skimmelen Tell Star var kapabel, men hadde et spesielt humør. Det var egentlig kun Hjallis som klarte å håndtere det grå lynet, og han vant også løp på ham i hans nokså korte jockeykarriere.

Etter at Birger Andersen døde alt for tidlig, jobbet Hjallis en periode hos Terje Dahl. Deretter var han i flere år hos Hans Holt, en annen stor hestekar på Øvrevoll. I mange år jobbet han også som banearbeider, og alle hadde bare gode ord å si om Hjallis. Han begraves i Røa kirke onsdag 8. februar kl. 12.00.