Programtips torsdag 20. juli kl. 18.00

Skrevet av Birger Christensen,  17.07.2017
Loire Foto:Hesteguiden.com

Etter Oslo Cup på Øvrevoll og Derby på Jägersro er det en nokså stille uke på galoppfronten i Skandinavia. I tillegg til jackpot-omgangen på Øvrevoll torsdag, er det kun Klampenborg på lørdag som avholder en løpsdag. Derfor velger vi allerede nå å minne om neste løpsdag på Øvrevoll etter torsdag. Den foregår lørdag 29/7 med start kl. 17.30. Det er flotte løp og lagt opp til mye moro på Olsok-dagen.

1.LØP- 2-ÅRSLØP - 1170 GRESS

Delacour er søster av Delacroix. Når toåringene for første gang i år går løp med sving, blir hun vår favoritt. Wido Neuroth har mange spennende toåringer. dette er en av dem. Niels Petersen er også godt skodd blant de yngste. Duoen Wikki Sauwa og Chivas venter vi langt fremme. Fast and Furious er forhåpentligvis mer fast enn furious i løpet.

Tips: 6 Delacour - 2 Wikki Sauwa - 1 Fast and Furious  Outs: 3 Chivas

2.LØP - 3-ÅRSLØP - 2160 GRESS

Mikklus Makklus fikk det endelig til sist og vant enkelt. Får et ganske klart tips. Brocco vant i Gøteborg, og Kildare seiret i livsdebuten. Vi tror denne trioen blir dominerende. Jungle Julia startet for annen gang i 1000 Guineas, det var ikke noe dårlig løp. Trippel?

Tips: 6 Mikklus Makklus - 4 Brocco - 5 Jungle Julia  Outs: 3 Kildare

3.LØP - V65-1 - NEGRA DEL ORO LØP - 2160 GRESS

Vi satser på en trio uten å føle oss trygge. Giovanni Nobile fikk to kilo for seieren sist, vant dog så lett at det kan bli ny seier. Heavenly Spiced er som best med litt svikt i banen, kanskje blir den for rask. Somerville liker seg i front. Med flere løp i kroppen kan det holde helt inn. De øvrige er på ingen måte sjanseløse.

Tips: 7 Giovanni Nobile - 6 Heavenly Spiced - 3 Jumeirah  Outs: 1 Somerville

4.LØP - V65-2 - MAIDENLØP - 1600 GRESS

Dette løpet bør stå mellom Chatham House Rule og Zafrangar. Dette maidenløpet holder ikke all verdens klasse, den nærmeste for oss er Arrow. Men våre to favoritter har vist nok til å forsvare 70 i formtall, og det skal rekke. Niesque var ikke så verst i nest siste start, trippel er innen rekkevidde.

Tips: 5 Chatham House Rule - 3 Zafrangar - 2 Niesque  Outs: 4 Arrow

5.LØP - V65-3 - V4-1 - SUBARU SØLVDIVISJON SPRINT - 1170 GRESS

Annike Bye Hansen har to hester som begge har vunnet tre løp i år. Majestic Max har attpå til tre strake. Han vinner ikke med mye, men har hatt kontroll. Formtall 86 er høyt, men han kan vinne på ny. Han har sammen med Calcaterre og Pretty Perfect vært i knallform lenge, og vi spekulerer på i V65 at det kan skje noe.

5 Majestic Max - 4 Pretty Perfect - 6 Calcaterre  Outs: 7 Butterfly Effect

6.LØP - V65-4 - V4-2 - BRUKSEIER EYVID LYCHES MINNELØP - 1980 GRESS

Silent Storm gikk et kjempeløp i 1000 Guineas. Tredjeplassen der var det klasse over. Aconcagua var knallgod i fjor. Årsdebuten var beskjeden, men har klasse til å kjempe om seieren. Det er mange raske hester i feltet, men vi tror de fleste vil slite med distansen 1980 meter. Smooth Escape og Dr Feelgood har prestert bra på lenger distanse, og det kan gi en fremskutt plassering.

Tips: 7 Silent Storm - 3 Aconcagua - 8 Dr Feelgood  Outs: 5 Smooth Escape

7.LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - AGRIA DYREFORSIKRING AMATØRLØP - 1730 GRESS

Roman Princess startet 15 ganger uten å vinne. Så ble det to strake og imponerende seire. Fire kilo hjelper på økningen i formtall. Elusive Thought har bra form og god rytter, mens Punktum Finale og Iona slo til med sterke løp i siste start. Et åpent amatørløp.

Tips: 7 Roman Princess - 6 Elusive Thought - 12 Iona  Outs: 1 Punktum Finale

8.LØP - V65-6 - V4-4 - DD-2 - NORSK RIKSTOTO CUP - GRUNNDIVISJON SPRNT - 1170 GRESS

Vi sparer bankeren til slutt. Loire vant i juli i fjor og gikk to flotte løp på sommeren for to år siden. Da var motstanden klart bedre enn nå. Med Chaves som jockey tror vi det er tid for Loire igjen. Ponita viste flott form sist og er sammen med Velldone og Augustinian tøffe konkurrenter. Wexford er en luring etter to gode sprintløp.

Tips: 3 Loire - 2 Ponita - 14 Velldone  Outs: 5 Wexford