Bolt toer i Derby Trial

Skrevet av Birger Christensen,  16.06.2017
Artikkelbilde
Stricker. Foto Svensk Galopp

Bolt ble toer i Derby Trial, og The Kid ble tredje i Voterløpning. Men denne gang var det hjemmelaget som dominerte med seire til Stricker og Gold Tyranny i generalprøven til Derby om nøyaktig en måned.

Med Spitzbergen, Baltic Eagle, Bolt og Anachronist trodde de aller fleste at det skulle bli norsk triumf i Derby Trial. Bolt (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) var med på leken, men kunne ikke stå i mot overraskelsen Gold Tyranny (Lennart Reuterskiold jr/Jacob Johansen) var suveren og meldte seg på i Derby-diskusjonen. Bolt ble klar toer, mens Anachronist og Spitzbergen fikk de siste pengene.

 

I Voterløpning fikk flere av de norske trøblete løp. Det ble stopp på siste bortre, og da er det vanskelig å komme tilbake. Treer etter en sterk spurt ble The Kid (Niels Petersen/Fausto Henrique). Den innsatsen var verdt 130 000, og tredje var samme plassering som i Guineas på Bro Park. Seieren gikk til Stricker (Castro/De Santos), og den var verdt en halv million. Plata O Plomo (Fredrik Reuterskiold/Chaves) ble annen og imponerte fra ytterspor i karrierens tredje start. Så spørs det hvilke av hestene i Voterløpning som velger Derby, som går i Malmø søndag 16. juli.

 

V64-innledningen ga seier til Tertian (Petersen/Gråberg). Samme duo fikk også en fin seier med debutanten Eyes Wide Shut. Her ble Chachapoya (Bjørdal/De Oliveira) nummer tre. Hurricane Emerald (Petersen/Doran) og Red Zeppelin (Neuroth x 2) ble toer og treer i V64-2.