Colin Gauntlett, til minne

Skrevet av Birger Christensen og Hans Petter Eriksen,  20.06.2017
Artikkelbilde
Colin Gauntlett. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Den triste nyheten om at Colin Gauntlett er død har nådd oss. For den delen av galoppfolket som har vanket på Øvrevoll en stund, var Colin en viktig faktor for miljøet. Han ble 71 år.

Allerede tidlig lærte vi navnet Colin Gauntlett å kjenne. Han var  svært jovial, og alle likte Colin. Da trippelspillet startet opp for fullt i 1970, ble han fort trippelspillernes venn for ingen kjempet så hardt for en plassering som han. Også utenfor banen var Colin en fighter. Om morgenen hadde han flere avisruter, så var det stallen, før han i en periode også jobbet på Fornebu. Men møtte du på Colin, var han alltid like blid. 

544 seire ble det til slutt på Øvrevoll. Med det er han nummer fire på adelskalenderen, kun to seire bak Gunnar Nordling. Trond Jørgensen har 17 seire frem etter gevinsten med Nordlys sist løpsdag.

Det store tiåret på Øvrevoll for Colin var 80-tallet. Da red han 3 072 løp på hjemmebanen, og da tok han 313 seire. I alt vesentlig satset han på flatløp, men noen hekkeløp ble det også.

1986 var kanskje hans aller beste år. Da vant han Fearnleyløpet, Farrispokalen og Klaveness' Minneløp med den flotte norskoppdrettede hoppa Tramp. I tillegg vant han Michelets Minneløp med Keep Me Waiting. Også en klassisk vinner fikk han i 1986 da Nijsha gikk til topps i Norsk Oaks. St Leger vant han også, med Statecraft i 1979.

Tar vi med at han både vant Norsk Kriterium og og The Heatherwold Cup med den fine toåringen Klondyke Wind, håper vi at vi har fått med noen av de viktigste seirene.

Etter at han flyttet tilbake til England for å nyte pensjonisttilværelsen, har han jevnlig besøkt Øvrevoll og det var alltid en glede å møte han igjen.n

Colin var et fantastisk menneske og en mann man alltid kunne stole på. Godt humør og høy arbeidsmoral var hans kjennetegn.

Colin vil bli dypt savnet og aldri glemt på Øvrevoll.

Vi lyser fred over hans minne.