Danny K fra P-A

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  15.06.2017
Artikkelbilde
Danny K. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V64 Jägersro: Voterlöpning med en halv million i første og Derby Trial er hovedoppslagene. - 12 Danny K. (V64-5) er min beste sjanse, sier Per-Anders Gråberg til Equus.

Danny K. kommer altså ut i Voter (V64-5) på distansen 1750 meter. Sviktet som favoritt i Svenskt 2000 Guineas. Der vant 9 Dardenne (Jan-Erik Neuroth). 10 High As A Kite er også med i Voterfeltet, hoppa til Jan Bjørdal gikk til topps i Dianalöpning (1000 Guineas).


* Her er P-As kommentarer til sjansene:

- 6 Eyes Shut (2. løp, Niels Petersen) er en stor hest. Jeg tror han behøver løpet.

- 9 Make Country (V64-3, Jessica Long) vet jeg lite om. Åpent løp, men dette ser vanskelig ut.

- 8 Cara Blanca (V64-4, Jaana Alvesparr trener) var fin i fjor, har vært dårlig i år. Leter etter formen og får stå på vent.

- 1 Tertian (V64-1, 35-prosenter) var veldig bra da han vant sist. Slo Honeymoon Honey som har vært sterk. Jeg prøver å ligge andre-tredje. Dette er en veldig god sjanse - forutsatt at vi ikke blir innestengt. 4 Puyol og 6 Dollly Dagger er begge raske ut.

- 12 Danny K. (V64-5, Niels Petersen) var veldig skuffende sist. Var tom hele veien. Hadde dårlige blodverdier viste det seg i etterkant. Niels (Petersen, red. anm.) sier han er fin igjen. Er én av flere. Dette er en god hest som jeg har hatt veldig tro på. 
- 3 The Kid (V64-5, Fausto Henrique rir, Niels Petersen trener) kommer til å lede løpet lenge. Han var nervøs i løpene, er blitt bedre nå.

 - 10 Taaiqoon (V64-6, Roy Arne Kvisla) er startrask, vi plasserer oss som tredje-fjerde. Det er hester med høyere formtall her, men Taaiqoon var klart godkjent i Jockeyklubben. Og skulle 4 Spitzbergen ikke klare dirt'en, og 9 Bolt skuffer igjen, kan vi være der. 2 Baltic Eagle skal selvfølgelig også regnes. Tethesten? Jeg regner med at 6 Eastwood får fronten.

* Smak på denne: I Guineas-løpet på Bro 29. mai var 12 Danny K. et andrevalg og en 19-prosenter. Han var ikke frisk for dagen. 9 Dardenne, som vant løpet, var en 12-prosenter og et tredjevalg. I formiddag var Dardenne en 37-prosenter; Danny K. en 3,6-prosenter.

"Perfect For You vinner Voter"


3 Muspelheim
(V64-1) er ute mot tøff motstand. Rytteren mistet forøvrig stigbøylen sist så glem det løpet, sier Fanny Olsson (se bildet over) som er litt spent på 2 Mrs. Lilly Allen i 4. løp:
- Ned en klasse nå; 1 Medicean's Miracle og 5 The Penny Horse er hestene å slå, sier Fanny som er klar når hun plukker sin vinner i Voterlöpning (V64-5):
4 Perfect For You (Valmir de Azeredo rir, red. anm.) vinner Voter. Dette blir en 90-hest etterhvert, sier Fanny som red hesten i trening (og kvalløp) da hun var hos Katarina Stenefeldt. 
Perfect For You var en 6,5-prosenter torsdag morgen.

"Står de ikke, så står de ikke"
- Voterlöpning blir et veldig interessant løp. Ingen skiller seg klart ut. 3 The Kid (V65-5) vil selge seg dyrt. Nå er det opp til bevis Og 12 Danny K., som P-A velger, er fin igjen. Dårlig spor, men dette er en veldig god hest. 4 Spitzbergen (V65-6) i Derby Trial er en klassehest og en riktig favoritt. Jeg tror 2400 er ok, men man vet aldri. Og står de ikke, så står de ikke, uttaler Niels Petersen til Equus.

"Dardenne er beste sjansen"


Jan-Erik Neuroth rir tre i V64-spillet. Alle trenes av pappa Wido som også sender ut 2 Baltic Eagle med Eduardo Pedrosa i Derby Trial (V64-6).

* Her er Jan-Eriks vurderinger:

- 5 Red Zeppelin (V64-2) gikk bra på Jägersro i fjor. Skal ikke ha løs bane, dette er en veldig stor hest. Sjekk underlaget, du vet aldri helt her. Det kommer an på hva slags redskap de bruker. Red Zeppelin er droppet i handicap, har aldri vunnet, men det mener jeg er tilfeldig. 6 Hurricane Emerald er en naturlig favoritt.

- 9 Dardenne (V64-5, 32-prosenter, se bildet over) i Voter er den beste sjansen  Han har god form og har gått bra på banen tidligere. Det blir tempo i dette løpet, og det skal passe oss. 7 Stricker er kanskje hesten å slå. Pass på Malmöhestene! De har en fordel på hjemmebanen. 

- 2 Baltic Eagle (V64-6, Eduardo Pedroza) kan danse hjem dette løpet hvis han takler banen. Trener bra på dirt, har fin aksjon og går bedre enn Bolt på Øvrevolls sand.
2 Baltic Eagle, 9 Bolt og 4 Spitzbergen er vinnerkandidatene. Spitzbergen var veldig bra på Øvrevoll 17. mai, men nå er det 2400 og Jägersro-sand.
- 9 Bolt (V64-6) er hesten jeg har valgt å ri. Forrige gang var det dårlig bane og dårlig tempo. Det ble feil. Han må ha banen sin, det vil si feste og ikke for dypt underlag. Dette er en litt sen hest som hele tiden er under utvikling nå. Jeg gleder meg til å ri Bolt i dag og føler at jeg har mer erafring med hesten nå.  

* 9 Bolt (V64-6) var en 12-prosenter torsdag formiddag. Vinnersjansen er klart større enn prosentene her, med andre ord et underspill. 

* Carlos Lopez er utelukket og rir ikke på Jägersro i dag.