Fearless Hunter var enorm

Skrevet av Birger Christensen,  01.06.2017
Artikkelbilde
Fearless Hunter ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

På en løpsdag hvor skrellene dugget tett, ble vi imponert over Fearless Hunter. Han hadde ikke startet siden Derbydagen i fjor, men formen var på plass direkte. Miss Rebel var også god, mens Our Last Summer ikke var så god som mange hadde håpet. Ellers må vi nevne Pretty Perfect, en fighter av klasse.

Alle var veldig spente på Our Last Summer i årsdebut. Han var nok tammere enn mange hadde regnet med som femte. I stedet ble det en imponerende seier for Fearless Hunter. Han hadde en kjempesesong i 2015, hvor han seiret i Marit Sveaas' Minneløp og ble toer i Oslo Cup. Nå er det Are Hyldmo som har ansvaret for stjernen til Roar Hoel. Miss Rebel var knallgod som annen, og Color Me Crazy er bedre enn formtallet på 78 tilsier.

- Var litt redd for at han kom til å trenge et løp etter et så langt fravær. Men han var skikkelig fin og litt lenger fremme enn jeg trodde, sa Are. Elione Chaves var dyktig sjåfør på vinneren.

- Han ville ikke legge seg ned og galoppere skikkelig. Er ikke i tvil om at han kommer til å gå langt bedre neste gang, sa Carlos Lopez om Our Last Summer.

Baltic Eagle ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Wido Neuroth fikk Baltic Eagle og Quarterback i trening for noen få uker siden, da Rune Haugen måtte kaste inn håndkleet. Han gikk tre fine løp i England, det siste for en drøy måned siden. Nå kom den første seieren, og Jan-Erik Neuroth kunne cruise inn til enkel gevinst. Vi merket oss en flott debut og ditto spurt av Jungle Julia til tredje. Det er en hoppe vi vil få høre mer om.

Don Cortez ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Amatørløpet virket åpent på forhånd. Men Don Cortez var tilbake slik han var tidlig i fjor, og seieren ble suveren. Svenske Emma¨Körner red et fint løp på vinneren, som trenes av Tina Smith.

- Jeg er 26 år og har jobbet for Cathrine Erichsen i tre år. Don Cortez gikk veldig bra, og det ble en lett seier, berettet Emma.

Funk Soul Brother ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Funk Soul Brother var minst spilt i V65-2, men tok likevel en enkel seier på ny banerekord. Det var et sterkt felt Funk Soul Brother la på rygg, til glede for eier og jockey Anna Pilroth, samt mamma og trener Bodil Blomqvist.

- Herregud, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Har hatt stor tro på ham, men at vi skulle vinne i dag, hadde jeg nesten ikke våget å tro, sa en jublende glad Anna.

Pretty Perfect ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Hadde det vært premie for banens ærligste hest, hadde Pretty Perfect ligget godt an. 13 av 21 på duoen, 18 av 21 på trippel de to siste årene. Nå var hun tidlig fremme og holdt sikkert unna. Imponerende.

- I dag hadde hun et bedre spor enn på en stund, så da gikk det bra. Nå skal hun starte på gress om en uke, så får vi se hvordan det går. Tror ikke hun har tatt sin siste seier for året, antydet trener Jacob Fretheim. Marie Fretheim holdt seg foran hele veien etter et fint ritt.

Daydream Believer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Daydream Believer er en herlig kriger. Torsdag hadde han en herlig fight mot Marshall Runner. Det ble seier til Cathrine Witsø Slettemark på ynglingen som Oliver Wilson red et sterkt ritt på.

- Han er stallens kjæledegge. Da eieren ikke ville være med lengre, trommet vi sammen hele bunten på stallen. Dette var litt ekstra, sa Cathrine etter seieren.

Moonflash ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det aller siste løpet ble et herlig oppgjør. Fire hester passerte mål så å si på linje. Det ble Moonflash som fikk seiersnikket av dommerne etter at Phoenix Dancer ble nedplassert til femte. Moonflash hadde aldri vært blant de to beste på 13 starter før torsdag, men nå var marginene på rett side. Tollef Langvad trener vinneren, som datteren Sabine eier. Fanny Olsson var dyktig jockey.

 

En spiller klarte alle seks vinnerne i V65. Det var også en sterk prestasjon.