Fin dobbel for Annike

Skrevet av Birger Christensen,  18.06.2017
Artikkelbilde
Swedish Dream ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Annike Bye Hansen hadde to hester til start søndag. Både Calcaterre og Swedish Dream gjorde slik Annike håpet. Også Hallvard Soma fikset en dobbel. Carlos Lopez var enda hvassere med en trippel. Vi nevner også Trond Jørgensens seier på Nordlys. Trond blir 61 til høsten, så vi er imponert.

Favilla ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Favilla åpnet ballet med seier i amatørløpet. Willa Synnøve Schou var tidlig i tet i et fornuftig tempo, og Favilla vant sikkert. Wera Torgersen trener hoppa, som tok sin tredje seier i årets femte forsøk.

- Utrolig morsomt. Favilla er avhengig av godt feste i banen. Skal starte igjen allerede på torsdag, og får hun feste, kan det bli ny seier, sa Wera.

Willa vant med Favilla, og dette var hennes første seier.

- Drev mest med sprangridning, men nå blir det mest galopp. Jobber hos Niels Petersen, hvor jeg trives godt. Føler at jeg er blitt sterkere og har fått bedre balanse, så det var gøy å vinne, sa Willa.

Calcaterre ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Det er ingen grunn til at han ikke skulle vinne, sa Annike Bye Hansen før Calcaterre skulle ut i V4-2. Noen ganger har han hatt trøbbel i starten, nå gikk den detaljen greit. På oppløpet avanserte han frem til tet 200 meter fra mål, og siden var det ingen problemer.

- Er veldig glad for denne seieren, og 60 000 er en flott premiesum som kommer godt med.

Minst like spent var Annike med favoritten Swedish Dream. Dette er en treåring som burde vinne, og det gikk lekende lett. Carlos Lopez ledet fra start til mål.' og Swedish Dream er et interessant kort i 2000 Guineas om 11 dager,

Bushfighter ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Hallvard Soma tok en rask dobbel i løpene som var Dagens Dobbel. Først ble det seier med Bushfighter der Carlos Lopez tok andre strake, før Nordlys og evigunge Trond Jørgensen gikk til topps, Dette var den første seieren for Trond etter fylte 60, og raden med jockeyseire for 60+ er nok ikke så lang.

- Trodde det var litt kort for Bushfighter, mens Nordlys hadde jeg en del tro på. Han er blitt gradvis sterkere og sidestilte ham med Phoenix Dancer. En dobbel er alltid bra, oppsummerte Hallvard.

Nordlys ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Busybeingfabulous ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Busybeingfabolous vinner ikke så ofte, men går gode løp. Nå ble det seier i kamp med Backcountry og Miss Rebel. Per-Anders Gråberg red et avventende og godt løp på vinneren.

- Synes det var fortjent. Har vært bra i år, og nå flasket det seg, sa trener Niels Petersen.

Lady On Ice ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Den godt besøkte søndagen ble avrundet med seier til Lady On Ice. Gress og kort distanse er nok en liten livrett, og Nelson De Souza holdt unna for angriperne Pamino og Barny. Cathrine Erichsen trener den fine hoppa.