Forsommerløp til 100 000

Skrevet av Birger Christensen,  01.06.2017
Artikkelbilde
Fix Fox ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

100 000 kroner venter vinneren av Forsommerløpet torsdag. Dette er ett av flere løp hvor norskoppdrettede treåringer har mange kroner å kjempe om. Vi trodde at løpet hadde en soleklar banker, men i stedet ble det en åpen affære.

Vi sikter til at Dardenne, vinneren av 2000 Guineas på Bro Park mandag, var anmeldt til Forsommerløpet. Med ham på startstreken hadde vi hatt sesongens klareste banker. Nå blir løpet langt mer åpent, og vi satser på en kvartett.

Hallvard har tre hester i løpet, og vi tror mye på to av dem. Fix Fox og This is Diva møttes i lunsjen sist, og førstnevnte tok til slutt en sikker seier. Men nå er det gress, og sistnevnte var ute i årsdebut. Vi tror de to er med i striden. Mest motstand kan komme fra Lakota Legend og Dr Feelgood. Det var fin fremgang i Lakota Legend fra Isidro Vergaras formstall i den samme lunsjen. Black Million og Asaks Ambition ble beseiret, og det kunne virke som om det var mer å gå på. Dr Feelgood fikk ikke klaff på 17. mai, men var god i fjorårets siste start. Priceless Love på sitt beste kan også kjempe langt fremme.

 

Ole Larsen Young Riders Championship er et flott tiltak. Som navnet på serien forteller, er Ole Larsen en sentral person. Han har etter at hans egen karriere gikk mot slutten, vært opptatt av opplæring av talenter tidlig i sin karriere. Han red sitt første løp i 1959, og på Øvrevoll husker vi ham for Derbyseirene i 1986 med Fox's Den og Icecolt i 1991. Tiltaket fortjener stor ære, og også i år vil serien vinnes av en meget god jockey. Det gjør det hvert år.

Ekstra spennende blir det å se Ina Veronika Toverud tilbake på Øvrevoll. I fjor bodde og jobbet hun i Norge, og ble mestseirende amatør i Sverige. Nå er hun lærling i Danmark og leder statistikken både der og i Sverige. På Øvrevoll har hun to seire med svensktrente hester. Vinner hun med Arctic, blir det første gang hun vinner med en norsktrent hest.

 

Det er en utfordrende spilleomgang torsdag. Vi tror på en meget hyggelig utbetaling for seks rette. Lykke til.