Går for Guineas-gull

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  29.06.2017
Artikkelbilde
Spitzbergen. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V65/V4 Øvrevoll: Det er sommer på Øvrevoll, men navnet er arktisk og vinterlig. 1 Spitzbergen (V65-3/V4-1) jakter  Guineas-gull.

* - Glem løpet sist. Alt ble feil i Malmö. Han var sterk på Øvrevoll 17. mai. Spitzbergen er i form og kan vinne 2000 Guineas, sier trener Niels Petersen til Equus.

* Carlos Lopez, championjockey i en konstant flytsone, rir Spitzbergen. Carlos har 20 på Øvrevoll i år; Neuroth, Chavez, de Souza og Gråberg følger med fem. Man behøver ikke være rakettforsker for å skjønne at Lopez går mot sitt femte championat på Norges eneste galoppbane. Han er tidligere vinner i 2007, '14, '15 og 16. 

Petersen-stallen har ytterligere én hest i 2000 Guineas; 8 Positive Outcome (V65-3/V4-1): - Veldig god sist, men han løp urutinert. Tapte seieren på at han hoppet over overgangen begge gangene. Vi får si at premie er målet i dag, sier Niels som vurderer de andre starthestene:

1 Busybeingfabulous (1. løp) var veldig god til seier sist. Kan vinne igjen, dette er en veldig god vinnersjanse, dagens beste for meg sammen med Spitzbergen.

- 2 Busy Earning (V65-1) er en god hest hvis det skulle klaffe. Men jeg er usikker på både distanse og underlag. Får stå som en liten outsider.

- 5 Südtirol (V65-2) ser ut til å være best på sand. Vi tester gress igjen; det er vel premie som er det mest realistiske.

- 8 Cape Hollow (V65-2) gikk godt sist. Ok forutsetninger, en outsider i dag.

- 5 Lady Of Course (V65-4/V4-2) var dårlig i Danmark, hadde nok luftveisproblemer. Er god nok og absolutt en outsider. Rask bane et pluss, det får hun i dag.
Dette 1000 Guineas-løpet er mer åpent enn forhåndstipsene tyder på. Det er min mening. 10 Seaside Song er selvfølgelig en god hest, men hun har aldri løpt på Øvrevolls kuperte bane. Det er et minus. Det samme gjelder 8 High As a Kite.

- 7 Queens (V65-4/V4-2) er i flott utvikling. Slett ikke sjanseløs, men hun skulle hatt regn.

Jan-Erik med ammunisjon
Jan-Erik Neuroth er veldig kampklar i dag. Han har bra ammunisjon og bør være en mann for vinnerpaddocken. Her er hans kommentarer:

- 2 Miss Rebel (1. løp) får lett bane som er en fordel. Har gått bra, men ikke gnistret. Hun skal uansett regnes. 

- 6 Mustajjid (V65-1) og Øvrevolls gress er jeg litt usikker på. Men formen er ok.

- 9 Pamino (V65-2) er en fin, liten hest, forøvrig født så seint som i mai. Er lite startet og forbedrer seg hele tiden. Jeg har god tro på Pamino i dag. 4 Mestre dos Magos, som er i fremgang, er den jeg frykter mest. Deretter 2 Ash Hill Towers. På 1170 må du ligge fremme, posisjonene inn i svingen avgjør det meste. - 3 Dardenne (V65-3/V4-1, se bildet over) har jeg selvfølgelig alltid tro på, det er en veldig fin hest. Hoppet dårlig av sist og ble liggende bak i et løp der alle gikk like fort. Står bra til i forhold til 1 Spitzbergen. Men Dardenne skulle hatt svikt i banen - og jeg frykter Spitzbergen. Pass også på de danske hestene! De er fomsterke og har hatt gode treningsforhold én måned lengre enn de norske.

- 9 Seraphine (V65-4/V4-2) møter tøff motstand. Ingen dårlig hest, men premie som gjelder her.

- 11 Spread My Wings (V65-5/V4-4) bør være blant de tre. Jeg obs'er litt på denne, det gjør jeg også på 4 Dancewithastranger (V65-1) som jeg red sist fra 14. spor, Sandro de Paiva rir i dag. Uten et uhell fra start hadde vi vunnet løpet 18. juni. Tapte 5-6 lengder, slått med 2,5 lengder.

Bent kommer med tre
* Bent Olsen har vunnet tre av de ti siste 2000 Guineas-løpene på Øvrevoll: Nantucket (2008), Jubilance (2012) og Brownie (2015). Han  er alltid en mann for de store anledninger. I dag sender han ut tre hester på Øvrevoll:
- 6 Cabanac (1. løp) har ikke løpt opp til det han kan. Er litt for anspent. Men han skal jo regnes her, tredje i Norsk Derby i fjor.
- 2 Istan (V65-3/V4-1) er en veldig god hest. Vant utrolig enkelt sist. Jeg tror han skal passe godt på banen. Regnes som en vinnerkandidat, men dette feltet er sterkt.
- 5 Talisman (V65-3/V4-1) er under utvikling. Ser tøft ut på formtallet, men han kan mer. Jeg får si det på den måten.

Pass på Marc Stott!
* Marc Stott er et navn å merke seg for fremtiden. En god trener og en trener som alltid er pålest og presis i vurderingene. Han har to på Øvrevoll i dag - og har ambisjoner med begge:
- 1 Good One (V65-1) har hatt sine problemer, men er på vei opp i form nå. Skulle helst hatt det lange oppløppet, men jeg blir ikke overrasket om han skulle vinne.
-  10 Ginmann (V65-3/V4-1, 2000 Guineas) er en veldig god hest i utvikling. Jeg har aldri hatt en som har vært bedre. Slo Sir Herman lett i Jydsk Derby, den er meget bra. Jeg tror på en god vinnersjanse, han skal like det lange oppløpet. 1 Spitzbergen er hesten jeg frykter.

Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.10
DD: 21.00