High as a Kite og Ginmann ble klassikere

Skrevet av Birger Christensen,  29.06.2017
Artikkelbilde
High as a Kite ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

High as a Kite vant 1000 Guineas og Ginmann gikk til topps i 2000 Guineas på Øvrevoll torsdag. Det var to meget fortjente vinnere for Jan Bjørdal/Rafael De Oliveira, samt Marc Stott/Oliver Wilson. Bak vinnerne registrerte vi strålende prestasjoner av Swedish Dream og Silent Storm.

Tidlig på oppløpet i 1000 Guineas var det et stykke frem for favorittene. Men 200 meter før mål var de to mest spilte i tet. High as a Kite holdt unna for den klare favoritten Seaside Song, og for annen gang på nøyaktig en måned ble det en klassisk seier for Rafael og Jan.

- Jeg er utrolig glad nå og veldig takknemlig for å få ri en så flott hest, sa Rafael. - Da vi kom frem til tet, visste jeg at vi skulle vinne, for hun gir seg aldri, fortsatte en meget glad jockey.

- Det var moro å vinne på Bro Park, men enda morsommere på hjemmebane. Har jo sett at Seaside Song er god, men var på forhånd inne på at vi kunne slå favoritten, sa Jan Bjørdal.

- Hun ble kjøpt på auksjon for snart to år siden. Spurtet storstilt på Bro, før hun ble tatt helt vekk på Jägersro. Nå var det godt å få vist henne fra sin beste side, avrundet Jan Bjørdal

Bak favorittene gikk norskoppdrettede Silent Storm. Gratulasjoner også til Gina Mathisen og Jacob Johansen.

Ginmann ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ginmann var løsningen på 2000 Guineas. Til tross for tre strake seire, var det mange som mente at seirene var tatt i enkle selskap. Men sist slo han Sir Herman i Jydsk Derby, og det er ingen dårlig hest. Marc Stott trener Ginmann i Århus på Jylland. På ryggen satt Oliver Wilson, som i fjor vant med Brownie på Øvrevoll.

- Jeg vet at Ginmann har en god speed, men var litt usikker på om det var for kort. Men han svarte flott da jeg bad ham om litt ekstra, sa Oliver.

- Jeg hadde ganske store forventninger, og det er godt når de blir innfridd. Han er meldt i St Leger på Øvrevoll, innen den tid får vi tenke litt på hvilke løp vi skal satse på, vurderte Marc.

Bak vinneren gikk Swedish Dream et kjempeløp for Annike Bye Hansen og Shane Karlsson. Han så ut som en vinner 150 meter fra mål, men ble innhentet. Silver Falcon får også pluss i margen for sin tredjeplass i livets andre start.

Backcountry ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Den flotte junikvelden åpnet med et løp for gode milere. Backcountry gikk tidlig til tet, og der ble han helt til målstreken. Nathalie Mortensen sørget for at Damenes aften åpnet slik den burde.

- Han blir bedre for hver start, og det er fantastisk morsomt å ri ham. Denne gang ble det faktisk ganske greit, sa Nathalie etter at Backcountry fikk revansj mot Busybeingfabolous fra forrige møte. Kombinasjonen Nathalie og trener moren Annette Stjernstrand fulgte opp med en ny seier med Augustinan senere på kvelden

Zafir Zaid ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Mer svensk og mer kvinnelig glede ble det i det neste løpet. 12 år gamle Zafir Zaid vant for sin trener Åsa Edvardsson. Hun har holdt ham i gang i mange år  oghar gjort en fin jobb. På Strømsholm hadde Zafir Zaid mange kilo overvekt, nå var betingelsene bedre. Melissa Boisgontier fra Frankrike red vinneren, mens Nora Hagelund Holm sanket fine Fegentri-poeng som toer på Borzakovski.

Dancewithastranger ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Jeg har tenkt lenge på å la Dancewithastranger starte over lenger distanse. Nå ble det en realitet, og det var gledelig, sa Cathrine Witsø Slettemark etter kvinnelig trenerseier nummer tre på stripe. Hoppa løp friere enn på lenge, hun virket ikke like stresset som på sprint. Sandro De Paiva satt på vinneren, og Dancewithastranger skal starte på samme distanse i lunsjen på onsdag. Ikke umulig at det blir to kjappe seire. Nå ble det banerekord i ekstra belønning.

Ash Hill Towers ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Stor stas å vinne på Damenes aften, sa Hallvard Soma som første mannlige trenervinner for kvelden. Attpå til ble det dobbeltseier, da favoritten Ash Hill Towers vant knepent foran Rock Dancer.

- Jeg hadde stor tro på begge og klarte ikke å skille dem, sa Hallvard. Nå ble det den dyktige lærlingen Alan Wallace som fikk gleden av å slå Carlos Lopez i en jevn strid.

De svenske trenerne hadde en strålende kveld på Øvrevoll. De to første og to siste løpene gikk til "søta bror". Helt til slutt var det Oh My Rose som stakk nesen først, tett foran Starka. Therese Juneskans trener vinneren, som Shane Karlsson red et velberegnet ritt på.

På Damenes dag tar vi også med at Kristin Arnkværn gjorde en flott intervju-jobb.

Oh My Rose ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.