Stockholm Stora årets løp

Skrevet av Birger Christensen,  16.06.2017
Artikkelbilde
Coprah. Foto Svensk Galopp

Mandagens desiderte høydepunkt på Bro Park er Stockholm Stora Pris. Det er uten tvil årets løp så langt i Skandinavia, og det skal litt til å matche mandagens felt. Halve feltet består av norsktrente hester, og våre syv må få det til å klaffe for å gå til topps.

Fjorårsvinneren Coprah fra Cathrine Erichsens stall var en stor skrell da han vant i fjor. På to starter er Coprah ubeseiret på banen, men likevel gir han god odds om han gjentar triumfen i år. Cathrine har også med Lord Divine, fireåringen som vant to St. Leger-løp i fjor høst.

Fra Niels Petersens stall er trioen Our Last Summer, Eye in the Sky og Ruler of Course klar for start. De to første er Derbyvinnere, og begge er utrolig spennende. På sitt beste er de gode nok til å kjempe i toppen, og det er også Fearless Hunter hos Are Hyldmo. Årsdebuten var flott, og hans prestasjoner fra 2015 gir ham en plass i toppen. Pas De Secrets, som Wido Neuroth trener, er som Our Last Summer og Lord Divine bare fire år, og nå kommer den store ilddåpen.

Nå er det slett ikke sikkert at det blir norsk seier. Favoritt blir ganske sikkert Brownie. Vinneren av Pramms for en snau måned siden har vært helt rå, og sammen med Hurricane Red vil de stikke kjepper i hjulene for våre ess. Det er bare å glede seg til et herlig oppgjør.

 

Sprintløpet har i noen år stått i Ragazzos og Easy Roads tegn. Når de ikke er med lengre, blir det en vidåpen affære. Våre håp er Over the Ocean og Tinnitus (Petersen), Karaliene (Erichsen) og Captain America (Annike Bye Hansen). Her må man helgardere for å være sikret avansement i V64-spillet, og det er spill fra Norge.

 

Icecapada og Angel Love velger Bloomers' Vase i løpet som innleder V64. Icecapada blir temmelig sikkert favoritt, men det er all grunn til å passe seg for 3-årige Seaside Song. Hun imponerte stort sist og satser mot 1000 Guineas på Øvrevoll 29. juni.

 

I rammeløpene møter vi følgende norsktrente hester: Greased Lightning, Justin Case, Majestic Max, Julien Delamare, Butterfly Effect, Smooth Escape, Gideon og Walk of Pride.