Symbol in the Sand - best på gress

Skrevet av Birger Christensen,  08.06.2017
Artikkelbilde
Symbol In The Sand ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Forsommerløpet for de norske treåringene ble en fantastisk spennende affære. Kort før mål var alle hestene på linje, men duoen Symbol in the Sand og Lakota Legend avgjorde helt på slutten. Denne gang klarte Elione Chaves å slå Carlos Lopez i en tett finish.

 - Jeg hadde litt troen. Følte at distansen på 17. mai var for lang. Nå kom hun med en flott finsh, slik faren Giant Sandman gjorde så mange ganger, sa trener Are Hyldmo. Vi legger også til at moren Symbol of Arch vant kriteriet, samt svensk og norsk 1000 Guineas.

- Hun er dessverre ikke meldt i Breeders, for sprintutgaven der hadde vært perfekt. Nå får vi sette oss ned og legge noen planer fremover, avrundet Are.

Silver Falcon ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En strålende debut leverte Silver Falcon i kveldens aller første løp. Han var løpets eneste debutant, men treåringen lekte med hester med formtall på godt over 70. Cathrine Erichsen trener vinneren, og Nelson De Souza tok en av sine enklere seire. Cathrine var litt betenkt om Silver Falcon var klar for seier i forhåndsuttalelsen, men det var bedre enn forventet.

- Dette var veldig positivt. Nå håper vi på at vi kan holde ham i form frem til siste søndag i august (les Norsk Derby), berettet Cathrine. Silver Falcon viste i hvert fall at han skal følges med argusøyne.

Magical Spring ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Magical Spring viste stor fart på Jägersro i forrige uke. Nå var det sprint og gress, og det passet utmerket. Dyktige Kajsa Lindsjø sikret seg godt med poeng i kampen om Ole Larsen Young Riders Championship.

- Dette var jättekult. Og så har jeg nettopp kjøpt Magical Spring, så det her var stort for meg, sa Kajsa. Dina Danekilde trener vinneren.

Majestic Max ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Han er bare helt rå, sa Annike Bye Hansen. - Så sent som 50 meter fra mål trodde jeg ikke at det skulle gå, men heldigvis gikk det. Nå kommer han ut på litt høyt formtall, så det blir spennende, sa Annike. Carlos Lopez red et fint ritt på vinneren, og Pretty Perfect var god også på gresset. Hennes ti siste starter har gitt seks seire og fire annenplasser!

Tam O'Final ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Tam O'Final vant et løp i Gøteborg for noen uker siden. Nå gjentok han bedriften for trenerveteran Christer Hederud. I sin start nummer 24 for sesongen på Øvrevoll, tok faktisk Jacob Johansen årets første triumf i Norge.

Petite Patch ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 Cathrine Witsø Slettemark var betrodd med Caipirinha og Daydream Believer. I stedet ble det seier med Petite Patch og Alan Wallace. Alan er alltid skummel når han kommer ut med bunnvektere, men nå ble det seier med en hest med mange kilo på ryggen.

- Hadde en tanke om at hun er bedre på gress enn sand, og det stemmer nok, mente Cathrine.

Hand Up ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 Løpsdagen ble avsluttet med en trippel svensk, med Hands Up som sikker vinner.

- Han gjør det meste selv, så jeg bare satt på, sa Nathalie Mortensen.

 I spillet ble det som så ofte før svært vrient. I V65 var det ingen som klarte seks rette, mens fem rette betalte ut 11 000 for hver hest man manglet i det løpet som gikk galt.