Topp Guineas-løp på Damenes Dag

Skrevet av Birger Christensen,  24.06.2017
Artikkelbilde
High As A Kite. Foto Svensk Galopp

Løpsdagen torsdag er en viktig dag i sesongen 2017. Sportslig er det to Guineas-løp som omfatter størst interesse. Men dagen er så mye mer. Det er Damenes Dag, og det blir det neppe vanskelig å merke. Men vi hyller de som har stått bak Thea Steens Minnefond, og med fantastiske gevinster, bør alle følge oppfordringen om å ta lodd så det monner.

Du finner mer informasjon om arrangementet HER

Siden det er damene i fokus, omtaler vi 1000 Guineas først. Dette er ett av de to løpene i sesongen (Oaks er det andre) som er forbeholdt hoppene i den klassiske treårsårgangen. De to favorittene, Seaside Song og High as a Kite, er begge i den skandinaviske eliten. For en måned siden vant de hvert sitt storløp på Bro Park, og vi blir overrasket om ikke en av de to nevnte går til topps. Hardest i mot tror vi Lady of Course og Queens kan være. Og så er vi spente på hvor mye fremgang det kan være i Jungle Julia som gjør livets andre start.

 

I 2000 Guineas har vi tro på Victor Kalejs, som imponerer hver gang. Men dette feltet er jevnere. Åtte av hestene har formtall på 80-tallet, og det tror vi aldri har skjedd. Knallgode hester kommer ikke inn på "5 på topp", og det er bare utrolig gøy å se så mange gode hester samlet på ett brett. Danske Bent Olsen har vunnet Guineas tre ganger i løpet av de siste ti årene. Nå kommer han med Istan og Talisman, og om førstnevnte sa han at målet var å vinne Norsk Derby. Klarer han det, blir han den første dansktrente vinner av Derby på Øvrevoll på 25 år. Talisman er helbror til Brownie som vant tre av våre største løp i fjor.

 

Det er også løp for de kvinnelige Fegentri-rytterne. Her har Nora Hagelund mulighet til å sikre seg fine poeng i World Cup. Borzakovski var god sist på Øvrevoll, og Noras form er også god. Vi tror det blir moro å være tilskuer på Øvrevoll torsdag.