Velkommen til Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  13.06.2017
Miss Rebel. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Søndag er det familiedag på Øvrevoll, og vi håper mange store og små finner veien til banen. Om du ikke tilhører den faste garde av besøkende når det er løp, har vi et sterkt håp om at du og dine vil finne seg til rette.

Syv galoppløp er en viktig del av programmet på Øvrevoll. Hvis du vil ha litt ekstra spenning, kan du spille for alt fra noen få kroner til flere tusen.

I tillegg til at du kan spille diverse spill til hvert enkelt løp (vinner, plass, duo og trippel), kan du satse mot de store kronene ved å spille V4 og V5. Her kan det bli virkelig store penger om du er dyktig eller har litt flaks. V4 er de fire første løpene, og den rebusen virker svært vrien. V5 spiller du fra løp 3 til 7, og kanskje er den rebusen noe mer overkommelig. I løp 3 og 4 kan du spille Dagens Dobbel, hvor du må ha vinneren i begge løpene. På Derbydagen i 1992 ga Dagens Dobbel 13 719 kroner for en satset femmer, så sjansene til fine penger er til stede.

De beste hestene kommer ut i det sjette løpet, der hoppene Miss Rebel og Zarzuela skal matche tøffe konkurrenter. De fleste som har gått en stund på banen, får sine favoritter. En av undertegnedes "fem på topp" er uten tvil Miss Rebel. Jan-Erik Neuroth skal ri, og det kan bli årets første seier. I løp 2 er norskfødte Vortex en hest mange heier på. Han kjemper alltid alt han kan frem til målstreken. Mange av seirene er tatt med liten margin, og slike fightere får ofte en plass i folks hjerte. Så spørs det om 70 kilo blir for mye å bære på mot gode konkurrenter.

En banker er en hest som man velger å ikke dekke opp løpet. Uten banker blir det fort veldig dyrt. I V4 fant vi ingen vi kunne gi tillit som banker, men i V5 satser vi på Swedish Dream i V5-4. Gikk mot sterke hester på 17. mai, og nå er motstanden enklere. Vi håper at Swedish Dream innfrir våre forventninger.

Da ønsker vi både gjengangere og nye velkommen søndag.