Captain America helt sjef

Skrevet av Birger Christensen,  04.05.2017
Artikkelbilde
Captain America ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V65-4 og V5-2 ble det flotte løpet som vi hadde håpet. I front lå Vortex og Fil Rouge i et tempo som minnet om et sprintløp. Helt sist lå Captain America, men vi har sett ham speede før. Begge tethestene holdt bra med tanke på farten i front, men de kunne ikke stå i mot Captain America.

- Utrolig moro. Synes han var kjempeflink. Det var veldig langt frem på bortre langside, men spurten var helt rå. Nå skal han ut i et stort sprintløp på Prammsdagen på Jägersro 23. mai. Siden får vi se hva vi gjør, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen.

- Dette så veldig bra ut. Tror på en fin sesong, la eier og oppdretter Espen Ski til.

- Og Carlos Lopez er den som rir mest som meg, så da blir det jo bra, sa Espen.

Favilla ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Kveldens første vinner ble Favilla. Ble toer på åpningsdagen og fulgte opp med seier i forrige uke. Nå ble seieren av det enkle slaget, og en start på sesongen som imponerer.

- Dette var strålende og uventet. Synes klassen var mye høyere i mot nå enn gangen før, men desto gledeligere. Topphesten Firello er Favillas onkel, så det er jo litt å slekte på, sa en svært fornøyd Wera Torgersen. Hun kunne fortelle at det nå blir to-tre ukers pause før neste start.

Fix Fox ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Fix Fox debuterte i V65-innledningen. Selskapet var ikke det aller skarpeste, men likevel var det sterkt med en så klar seier. Carlos Lopez vant lett på en meget fin debutant, og det er ikke så ofte han gir over ti i vinnerodds.

- Hadde et håp om trippelplass i debuten, men en så klar seier var uventet. Forsommerløpet på gress er et mål, men kanskje må vi se litt på proposisjonene, for dette var veldig positivt, sa en fornøyd trener Hallvard Soma.

The Kid ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Delacroix var dagens klart største favoritt. Han fikk en dårlig start og ble annen, men klart slått av The Kid. Per-Anders Gråberg lå fint fremme, og på oppløpet gikk The Kid frem til enkel seier.

- Jeg regnet med å kjempe om annen bak Delacroix, for treningsarbeidene har vært positive, sa Niels Petersen før løpet. Nå gikk det enda bedre, og The Kid så ut som en hest som skal regnes fremover.

Golden Gin Tric ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Golden Gin Tric hadde startet 25 ganger uten å vinne. Hoppa hadde tjent 24 720 kroner, men etter løpet torsdag var beløpet nesten doblet. Mot mål kjempet de to sistevalgene, og Golden Gin Tric holdt unna for Mr Wiggins. Sandro De Paiva gjorde en god jobb på vinneren, og Lenitha Adolfsson er både eier og trener.

Green and Blue ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Både Ola Jakobsen og Morten Myhre ga god informasjon på Green and Blue i V65-5. I et spennende oppgjør klarte Jan-Erik etter sterk ridning å holde unna for en positiv Final Episode. Green and Blue var kveldens fjerde vinner som er oppdrettet i Sverige. Annika Delinder hadde kjørt 50 mil til Øvrevoll, og det var ikke forgjeves.

Sudtirol ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Duoen Niels Petersen og Per-Anders Gråberg avsluttet kvelden med å legge på til to seire. Niels lå lavt på forhånd, men Südtirol imponerte med å slå Pretty Perfect og Calcaterre. Sistnevnte imponerte etter stort tap tidlig i løpet

Vi var inne på en tanke om at årets første V65 på Øvrevoll skulle være mulig å løse. Det var helt feil. Første gang det var V65 i fjor, klarte ingen rebusen. Slik ble det også i år, nesten 30 000 for fem rette, gratulerer. Og dermed blir 286.266 overført som Jackpot til sekserpotten i V65 på Øvrevoll torsdag 11. mai.