Delacroix fra Jan-Erik

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  17.05.2017
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth

V65/V4 Øvrevoll: Jan-Erik Neuroth har vunnet de to største løpene på Klampenborg så langt i 2017. Nå er han klar for nasjonaldag og hjemmebane. - 12 Delacroix (V65-4/V4-1) er nok den beste sjansen i V65 og V4, sier han til Equus.

På sitt V5-forslag for Budstikka førstetipper Jan-Erik både 5 Red Zeppelin (V65-1) og 12 Delacroix (V65-4/V4-1).

* Han går gjennom oppsittene på en dag han mener "ser veldig bra ut på papiret":

- 4 Dardenne (1. løp) er en fin 3-åring som trener helt greit nå. Dette er en test for å se om vi skal gå for sprint- eller mileløp. Regnes med vinnersjanse.
- 5 Amie Rouge (1. løp, Fausto Henrique) er en sent utviklet hest. Testes for å se om hun er noe for Diana-löpning. 

- 5 Red Zeppelin (V65-1) gleder jeg meg til å ri. Han har vokst mye. Gikk tom sist. Stayerløp og tung bane skal passe. Kan nok sitt formtall. 7 Cockney Cracker å slå.

- 6 Bostar (V65-2) kan det være litt kort for. Men han skal takle tungt eller bløtt, og dette er ingen dårlig hest. Bedre på gress enn dirt.

- 3 Angel Love (V65-3) er en flott hoppe som skal gå bra på både distanse og underlag. Men hun går ikke sine beste løp på Øvrevoll. Vent til hun kommer på Bro Park nå, da tror jeg ikke hun blir lett å slå! 4 Icecapada har fordel av løp i kroppen og er en eldre hest. jeg tror Icecapada vinner, men vi skal selvfølgelig gjøre et forsøk på å slå henne.
- 7 Lady Marma (V65-3) er også en veldig kapabel hoppe i samme løp. Trener bra og kan være en outsider. Er bedre til å takte om enn Angel Love, men onsdag er nok forutsetningene i favør av Angel Love.

- 12 Delacroix (V65-4/V4-1) ble det surr med sist. Og han ble for treig med ørehette. Banen var også for rask, de holdt hjem foran. Setter pris på distansen i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Dette er en veldig, veldig bra hest, men han finner fortsatt på mye rart. Det går ikke an å være sikker, men her her har jeg ambisjoner og seierstro.VINNERHEST: Delacroix (innvendig) har vunnet fire av åtte - og jakter seieren i Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer som er V65-4/V4-1 onsdag.
Foto: Svensk Galopp


-  8 Mustajjid (V65-5/V4-2) er ute for å få løp.  

- 2 Pas De Secrets (9. løp) er en kjempegaloppør. Har utviklet seg, blitt større og sterkere. Skal være med her.

Tid for Cathrine Witsø Slettemark?
Cathrine Witsø Slettemark har ammunisjon denne løpsdagen. Hun tror egentlig mest på 7 Cockney Cracker i V65-1, men hun har også forventninger til en hest som 8 Daydream Believer i V65-2 som vant på denne løpsdagen i fjor.
- Går på tung bane, sier Cathrine som også kan fortelle at 5 Miss Rebel (V4-4) mistet to sko i siste start på Göteborg. Hun er heller ikke negativ til verken 8 Petite Patch (gikk grønt sist) eller 7 Dancewithastranger i V65-6/V4-3:
- Dancewitastranger må ha et "fritt" løp, sier hun til Equus.

Pass på Julien Delamare!
Are Hyldmo varsler litt for 12 Julien Delamare (tre seire på 12 i fjor) i V65-5/V4-2: - Fikk en tung reise i sporene sist. Dette er et tøft løp, men Julien Delamare bør regnes. Det behøver ikke være noen ufordel å stå utvendig på denne distansen, sier Are Hyldmo som også sender ut en spennende hest i V65-5/V4-3, 5 Fajry som han har hatt siden januar: - Han har vært bra og stått oppmot 80, men har vel seiret på lengre løp. Ikke helt bort, har jo møtt tøffere hester enn dette sier Are.
Vi supplerer med en kommentar fra hestens tidligere trener; Roy Arne Kvisla: - Jeg tror ikke han har vært ute på tung bane tidligere. Men jeg tror det skal være en fordel, da går det ikke så fort. han kommer til å plikke hester på slutten. Men 1170 meter høres for kort ut, sier Roy Arne til Equus.

Niels tror Icecapada er en vinner
Niels Petersen tror at Icecapada vinner på klassen. Hun har aldri hatt Øvrevoll som favorittbane, men var fin til seier på hjemmebanen 28. august i sin siste start her. 
- Det løsnet litt da. Var ute i knallhardt lag i Frankrike i årsdebuten. Har hun tatt turen hjem fra Frankrike godt, bør det være en veldig bra sjanse, det er min beste 17. mai, sier Niels Petersen som kommer med interessant info - etter å ha fulgt det fallende regnet på Øvrevoll.
Det gjelder 1 Mikklus Makklus (V65-4/V4-1, Carlos Lopez rir): - Blir en fin 3-åring i år. Trenger kanskje løpet. Men han har fordel av det lange oppløpet - og nå som banen blir krevnede, kan det hende at han er først av mine i løpet, sier Niels Petersen til Equus.
Hans to andre i løpet står høyere i formtall: 7 Danny K. (Per-Anders Gråberg) 11 The Kid (F. Henrique).  Sistnevnte sterk dirtvinner forrige gang ut


Pass alltid på Bent!


Bent Olsen, dansk championtrener er alltid på tilbudssiden når det gjelder informasjon. Replikkene er også i orden. Han kommer til Norges nasjonaldag med to hest, 8 Elektra Art (V65-3, se bildet over), fjorårets vinner av Norsk Oaks:
- Kommer du for å vinne, Bent?
- Hvis ikke hadde jeg ikke reist. Min hest er god, hun har vunnet to Oaks. Og hun slo Inaya på likevekt i fjor, Inaya var snaut slått av Quarterback i Scandinavian Open. 4 Icecapada er en riktig favoritt. Hun er sterk og har fordel dess lengre det er. Men jeg kommer som sagt med en god hest.
- Som skal strekes...?
- Hvis man skal vinne penger, må man gardere de store favorittene. Er det ikke sånn, svarer Bent Olsen foran Famlien Nagell-Erichsens Hoppeløp som går som V65-3 kl. 16.34 onsdag. Hans andre starthest er Valde i Skandinavisk Mesterskap.

* Peter Jardby kommer fra Malmö med 9 Frostman (V65-5/V4-2) som jaktes på av mange av Øvrevolls fidusjegere. Jardby er heller ikke negativ, men regndansen er ikke han dans for å si det sånn:
- Nei, jeg vil ikke ha for tung bane. Men jeg kommer uansett med en outsider. Han er bedre enn vist., og han er en gresshest. Vi prøver å finne en rygg langt foran, sier han til Equus. 


Klar for festen
Nasjonaldagen er etterhvert blitt årets nest største dag på Øvrevoll etter Derbydagen. 2001 var forøvrig den første dagen med nasjonaldagsgalopp på Øvrevoll.
Direktør Thomas Gjelsås er en spent mann foran onsdagen:
- Sportslig har vi mange godbiter. Og dette er en dag der hele familien skal kose seg på Øvrevoll. Vi håper å lage dette til en stadig bedre familiedag, sier entusiastiske Gjelsås som påberoper seg nøytralitet, men nøytraliteten slår litt sprekker nå han trekker frem en ønskevinner etter en liten tenkepause. - Det hadde jo vært gøy med Ragazzo-seier...DIREKTØREN OG KJENDISHESTEN: Thomas Gjelsås er klar for sin første 17. mai som Øvrevoll-direktør. Comebackende Ragazzo (var ute siste gang i Sveaas-løpet i august, tilbake etter halsoperasjon) har vunnet tre ganger på nasjonaldagen; i fjor var han snaut slått som toer bak Miss Rebel, Pal O'Mine var treer i det løpet. Banen var forøvrig veldig hard på fjorårets 17.mai-dag. Ragazzo starter i V4-4 kl. 18.10, løpsdagens 8. løp.
Foto: Eirik Stenhaug


* Annike Bye Hansen leder trenerstatistikken så langt. Den beste sjansen 17. mai? Hun tenker seg om før hun svarer: - Det må bli 6 Ragazzo (V4-4). Men det viktisgste er at han fungerer. Skulle han vinne blir jeg imidlertid veldig, veldig glad og lettet, sier Annike.  

BANE OG VÆR: Regnet skal opphøre rundt kl.09.00 nasjonaldagen. Deretter en overskyet nasjonaldag med temperatur opp mot 13-14 dager. Gressbanen på Øvrevoll blir ikke lenger så tung som den kunne bli i de gode, gamle Øvrevoll-dagene. Men den blir på den tyngre siden - og trolig oppgått utover løpsdagen. Med andre ord ganske krevende forhold.

Innleveringsfrister:
1. løp: 15.25
V65: 15.50
V4: 17.00
DD: 17.22