Dobbeltvinnere i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  24.05.2017
Artikkelbilde
Smooth Escape. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Isidro Vergara og Niels Petersen trente begge to vinnere i lunsjen onsdag. Blant jockeyene var det Elione Chaves og Carlos Lopez som fikk mer enn en seier. Carlos ventet til løp 5 før den første seieren kom, men hadde som så ofte før tatt med seg tre vinnere før det var over. Det største spranget gjorde Isidro, som sikret seg to vinnere og to annenplasser. Tre seire og 12 trippelplasser er ikke verst før vi skriver juni.

Niels Petersen startet løpsdagen på beste vis. Først ute var Smooth Escape, ikke lenge etterpå tok Whatsinitforme sin andre strake.

- Det går bra om dagen, sa Niels etter sin åttende årsseier på Øvrevoll. Hadde mest tro på Smooth Escape av mine to i det første løpet, og det stemte. Synes kanskje at det var litt mye med fem kilo påslag for den første seieren til Whatsinitforme, men synes at han leverte et fint løp. Sandro De Paiva og Per-Anders styrte de to vinnerne på beste vis.

Whtsinitforme. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Isidro Vergara har hatt flott form på stallen en stund. Da Red Hearts holdt unna i V4-3, var det stallens tiende trippelplass i år. Kun to seire, men det har vært nær ved flere ganger.

Red Hearts. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Jeg hadde god tro i dag. Han gikk bra sist, og nå var det godt med seier. Og så er det jo så fint vær, sa en godt fornøyd Isidro. En drøy time senere var han på plass i vinnerpaddocken igjen, nå med Lakota Legend. Dermed ble det to seire og to annenplasser i løpet av dagen.

Lakota Legend. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Vi jobber hardt, og jeg må takke alle som hjelper til på stallen. I dag er jeg skikkelig glad. En kort stund inviterte han alle på grillmat og sjampanje, men da la kona Elisabeth ned veto.

Prince Field ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Kjell Erik Swartling vant V4-finalen med sin kjempe Prince Field. På ryggen satt Michel Platini, som også seiret med Palermo på 17. mai.

- Det er litt vrient å kommunisere med Michel, for han snakker ikke engelsk. Men han kan åpenbart ri. Satt og ventet da de andre dro av gårde i front. En lengde er akkurat passe å vinne med, sa Kjell Erik, som etter løpet satte kurs mot noen fine dager i Kragerø.

Twisted. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Twisted og Gina Mathisen hadde gledet seg til gressløp. Da løpet ble flyttet til sand, sank humøret. Det kom raskt tilbake da Twisted satte konkurrentene på plass.

- Jeg er litt overrasket, men desto mer gledelig når det fungerte så fint, sa en fornøyd Gina. Moren Zantana ble tredje i Norsk Derby i 1996 da Inchrory vant, så Twisted har litt å slekte på.

Jurga ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Jurgo var uheldig i starten i forrige start. Nå gikk alt så meget bedre, og hun spurtet inn til seier foran DJ's Dream.

- Med tanke på uhellet sist, gikk hun egentlig et bra løp. I dette selskapet kan det være mer å hente for Jurga, sa Are Hyldmo.

At det skulle bli seier til Hallvard Soma i siste løp, var ingen bombe. Tre av fire kom fra stall Soma, og han tok hele trippelen. Best i trioen var Fix Fox, som tok andre strake. Carlos Lopez har 13 seire i år på Øvrevoll, i fjor hadde han ni vinnere på samme tid.

- Nå går vi for Forsommerløpet, sa en fornøyd trener.

Fix Fox ©hesteguiden.com/rogersvalsrød