Fristende galoppmeny

Skrevet av Birger Christensen,  28.04.2017
Artikkelbilde
Delacroix. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdagens løp på Øvrevoll falt i smak. En fin blanding av noen harde nøtter kombinert med løp som på forhånd ser litt enklere ut, mener vi er en fin miks. Dette er også sesongens første V65-runde, og det er veldig gledelig med et V4-spill ved siden av. Vi synes disse to spillene utfyller hverandre fint, og vi håper på en fin omsetning.

I V65-1 er det hele fire debutanter, og åtte av feltets 11 hester har startet to ganger eller færre. Duoen Whatsyournamebaby og Der kleine Prinz møttes i årets første løp, og de ble annen og tredje bak Lady On Ice. Det tror vi rekker ganske langt nå, men Zulamit Zaid var kun slått med hals av en så bra hest som Rock Dancer i fjor sommer. Denne trioen får vår tillit.

 

Delacroix vant det første toårsløpet i fjor. I løpet av sesongen ble det en drøy halvmillion, inkludert det svenske kriteriet og han ble kåret til årets beste norskoppdrettede 2016. Vi er imidlertid spente på Swedish Dream, en import fra Frankrike. Annike Bye Hansen snakket pent om ham tidligere i vår, og Swedish Dream er herdet fra toårsløp opp mot 2000 meter.

 

Fil Rouge har til nå vært hesten som har imponert mest på Øvrevoll i år. De fleste konkurrentene han møter nå, har formtall rundt 90. Men tidlig på våren og sent på høsten, er form ofte viktigere enn toppnivå. Skal Fil Rouge forsvare vårt tips, må han være minst like bra som sist. Men han så rett og slett strålende ut, så vi mener han kan takle fire kilo opp på formtallet pluss en kilo overvekt.

 

Duoen Calcaterre og Pretty Princess har vært klart best i sine to løp til nå. Nå er det tredje gang på to uker, men begge har vist før at de tåler å starte tett. Vi tror det er god sjanse for en ny fight mellom de to nevnte. Begge er gode i alle faser av løpet, så et lås på nummer 4 og 5 kan være en ide. This is Bajas misset starten helt sist, gikk bra etterpå. Med normal startfart er han den verste utfordreren i våre øyne.

 

Da ønsker vi velkommen til Øvrevoll torsdag. Flott vær og endelig litt varme kan gjøre kvelden riktig så trivelig. Med et overskudd i totoen blir det enda bedre.