Høydepunktene sto i kø

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2017
Artikkelbilde
Icecapada ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Løpene 17. mai viste frem det ene høydepunktet etter det andre. Icecapada og Delacroix forsvarte spillernes tillit i de to største løpene. Gamle Palermo imponerte med sin seier, og Pas de Secrets avsluttet dagen på beste vis.

Men også seirene til Marius Borgen Andersen og Nathalie Mortensen gledet stort. Begge fikk glede seg over flotte gevinster etter lange fravær. Og Spitzbergen viste flotte taker i treårsløpet.

 

Icecapada var den store favoritten i V65-spillet 17. mai. Hun har ikke alltid lykkes på Øvrevoll, men dog vunnet der flere ganger. Svaret til tvilerne ble en enkel seier med fem lengder. Hun er nok i øyeblikket den beste hoppa i Skandinavia. Trolig kan hun også slå hingstene i et av de større løpene. Einar Nagell-Erichsen delte ut premien, og som ventet var det Petersen, Gill og Lopez på ny i forgrunnen.

- Icecapada er sterkere i år enn i fjor, og jeg er veldig lettet. Vi har valget mellom Stockholm Stora eller Bloomers på Bro Park, men det taler kanskje litt for at vi prøver oss i Stockholm Stora, undret Niels. I det løpet var hun knapt slått til tredje i fjor.

Delacroix ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Delacroix var favoritt til seieren i Skandinavisk mesterskap, og han innfridde til fulle.

- Jan-Erik fikk ikke panikk selv om det var et stykke frem. Nå ble det en sikker seier, og jeg tror at Delacroix kan være en hest for Svensk Derby, antydet Wido Neuroth.

- Jeg er ikke først og fremst opptatt med avl for å vinne Derby. Det er så mange flotte løp for norsk- og skandinaviskoppdrettede, at det er hovedformålet, sa en meget fornøyd Tom Kjeseth.

Spitzbergen ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Den flotte løpsdagen åpnet med seier til Spitzbergen. Han debuterte i Frankrike i april, og den innsatsen var sterk nok til en sikker seier nå. Nils Petter Gill og Kolbjørn Selmer kan fort ha skaffet seg en hest de vil få mye glede av. Duoen Niels Petersen og Carlos Lopez startet 17. mai på beste vis.

- Deilig å få en god start på dagen. Dette er nok en treåring som vi vil få mye glede av. Han fant seg ikke helt til rette, men vant likevel greit, sa Niels.

- Derby på Jägersro og Øvrevoll er målene for ham i år. En fin trøst for Kolbjørn, etter at Rosenborg tapte i går, sa Nils Petter med et smil.

Dardenne ble klar toer, og med tanke på at han sto seks kilo over vinneren, var årsdebuten klart godkjent.

Cockney Cracker ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

En drøy uke før 17. mai tvilte Marius Borgen Andersen på om han skulle ri Cockney Cracker. Men etter en treningsjobb bestemte han seg.

- Jeg rir ham på nasjonaldagen, sa han i samtale med trener Cathrine Witsø Slettemark. Slik ble det, og han tok en sikker seier foran positive Heavenly Spiced. Det var fjerde gangen de to utgjorde duoen, tre av dem med Cockney Cracker først.

- Det var jammen verdt det, sa Marius, som ikke hadde inntatt så mange kalorier de siste dagene.

- Dette var deilig, supplerte treneren. Når man vinner sikkert mot så god motstand på toppvekt, er vi selvsagt fornøyd. Han er meldt i Oslo Cup, så vi legger listen høyt med ham.

Backcountry ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det var gledelig med come back for Marius Borgen Andersen, og like hyggelig var det med seier for Nathalie Mortensen. Hun skadet seg stygt i Gøteborg i september i fjor, men nå var hun tilbake i vinnerpaddocken.  Backcountry var overlegen for ti dager siden i Gøteborg med Sergio Alonso på ryggen. Formtallet gikk opp fra 75 til 80, men det gikk rett vei likevel.

Tinnitus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Dette var gledelig og litt uventet. Trodde han var best i Sverige, men nå gikk det veien, sa Einar Nagell-Erichsen om Tinnitus. Først delte han ut premien i hovedløpet, en halv time senere sto han selv som vinner.

For Niels Petersen ble det en riktig festdag. Seire med Spitzbergen, Icecapada og Tinnitus var en flott fasit. Vi tar med fra løpet at Pal O'Mine holdt godt til annen, mens Majestic Max leverte dagens finish. Per-Anders red et fint løp på vinneren.

Ash Hill Towers ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Ash Hill Towers var rangert et stykke ut i V65-finalen. Han svarte med å vinne helt suverent med Alan Wallace som makker.

- Målet var å vinne et løp på 17. mai, og det klarte vi. Hadde litt outsidertro på mine hester, og det var moro at det ble en seier, sa trener Hallvard Soma.

Palermo ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Palermo slutter aldri å imponere.

- Jeg er sjokkskadd. Hadde tro på Karaliene, som gikk bra. Men at Palermo skulle vinne, hadde jeg ikke trodd. Men desto gledeligere selvfølgelig, sa trener Cathrine Erichsen. Hun pleier å vinne et løp eller to på 17. mai, nå ble det en liten skrell mot svært gode hester. Vortex var bra som toer, mens Ragazzo og Coprah nok kommer sterkt tilbake. For fotballelskere kan det kanskje ha slått positivt ut at Michel Platini red vinneren.

Pas de Secrets ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Pas de Secrets avsluttet den flotte samlingen av løp med seier i det aller siste løp. Han slo Lord Divine sikkert, og dette er nok en duo som vil vise seg som to flotte fireåringer.

- Han liker tung bane, og jeg håper han kommer opp i eliten, sa trener Wido Neuroth. Dermed ble det en dobbeltseier til far og sønn Neuroth, samt en flott gevinst for Stall Perlen.

 

Vi håper at noen blant publikum spilte V65-bongen i programmet. Med en sekser og flere femmere ble det drøyt 15 500 kroner tilbake.