Hvor god er Bolt?

Skrevet av Birger Christensen,  02.05.2017
Artikkelbilde
Bolt. Foto: Svensk Galopp

Vi starter med et spørsmål og lurer på svaret. Søndagens siste løp på Jägersro ble en blendende oppvisning av Bolt. Tettrioen gikk nok ut i et for hardt tempo, og inn i siste sving hadde Bolt og Jan-Erik Neuroth veldig langt frem. Likevel vil vi påstå at hans finish var noe helt ekstra. I mål var Bolt ni lengder foran de øvrige, og da stoppet Jan-Erik å ri i god tid før mål. Trener Wido Neuroth kan fort få sin Derbyseier nummer 21, og Bo Tommy Nygård drømmer nok om sin tredje seier. Bomar vant i 2012, og Bokan fulgte opp i 2015. Bolt kan fort bli kjent som noe annet enn verdens beste tobente sprinter.

Ellers gikk Appelina et bra løp i årsdebuten til tredje bak Brownie og Gunvald. De to sist nevnte kan fort bli favoritter i Pramms om tre uker, kanskje sammen med Hurricane Red.

 

I Chantilly var Icecapada ute i årsdebut i Gruppe 3-løpet Allez France. Hun var godt med lenge, men etter et drøyt halvår siden forrige start falt hun tilbake på slutten. Selskapet var også svært sterkt, men kanskje var det en fin gjennomkjøring foran E Nagell-Erichsens Hoppeløp på nasjonaldagen.

Bilder fra svenske løp kan du alltid laste ned gratis HER

Løpene ser du HER