Jackpot frister

Skrevet av Birger Christensen,  08.05.2017
Artikkelbilde
Südtirol. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Ingen klarte seks rette da det første gang i år var V65 på programmet på Øvrevoll torsdag. Dermed blir nærmere 300 000 kroner overført til sekserpotten kommende torsdag. Det burde absolutt være fristende at det kan bli over 600 000 å kjempe om i torsdagens spill om seks rette.

Neste løpsdag er 17. mai med start på gresset og svært bra klasse i flere av løpene. Dermed er det ikke så høy klasse på de fleste løpene torsdag. Høyest nivå er det på sprinterne i V65-4. Aller mest spent er vi på Dickie Dickens. Han har ikke gått kortere løp enn 1600 meter siden han var toåring i 2012. Vi tror nok han kommer til å gå flest løp over milerdistanse også i fremtiden. Men Dickie Dickens har mye fart, så får vi se om han kan matche motstandere som er rene sprintere. Sudtirol vant sist torsdag, men om Calcaterre får en bedre start enn i det løpet, tror vi rett og slett at han vinner. Også Pretty Perfect er verdt litt omtale. Hun startet på fjorårets fire siste løpsdager og vant alle. Oppgaven torsdag blir således hoppas åttende start på åtte Øvrevoll-dager. Fem seire og to annen på sine syv siste løp er intet å skamme seg over.

Jakten på en banker er alltid viktig i et V-spill. Det koster godt over 200 000 å dekke opp fullt ut i V65. Men med et par bankere blir det straks noe mer overkommelig. Vi har prøvd oss med Tenango i V65-3 og Asaks Ambition i V65-6. Sistnevnte vant lett sist hun prøvde seg på sprint, og utvendig spor har også gått bra før. Tenango bærer mye vekt, men kanskje får han det litt roligere i front denne gangen. Det er ofte da han gjør sine beste innsatser. Ellers er det bare å gjøre sine egne valg. Det er ingen klare favoritter som skiller seg ut, så et par gode valg kan være ut.

Ellers nevner vi at det er avholdt 22 løp på Øvrevoll i år. Kvinnene leder 14-8 over sine mannlige kolleger, hvilket må sies å være en liten overraskelse.