Jackpot med Tenango

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  11.05.2017
Artikkelbilde
Tenango

Jackpot-V65/V4 Øvrevoll: Are Hyldmo har vært i vinnerpaddocken i år (Fil Rouge), men hadde kanskje håpet på ytterligere et besøk eller to. De kan komme i torsdagens jackpotrunde. - 4 Tenango (V65-3/V4-1) er den beste sjansen, sier Are til Equus.

 

Som den nest beste sjansen ranker Are 3 Jurga (V65-5/V4-3), deretter deler han den siste pallplassen mellom 1 Queen's Delight (V65-1) og 3 Miltonia (V65-6/V4-4).
her er Ares kommentarer foran en runde der det ligger 286.266 ekstra kroner i potten. Onsdag var det vann på Øvrevolls sandbane, det er ventet mer regn - før oppholdsværet overtar fra torsdag formiddag. Banen kommer trolig til å bli raskere i de innerste sporene, altså en såkalt "frontrunnerbane"

* Her er Ares kommentarer foran en runde der det ligger 286.266 ekstra kroner i potten: 

- 1 Queen's Delight (V65-1, se bildet under, innvendig hest) ble det feil for sist; han fikk et for offensivt løp: Trengte også den gjennomkjøringen. Må slappe av og komme bakfra hvis han skal fungere på denne distansen. Er opp og ned, men verdt en strek.- 4 Tenango (V65-3/V4-1) har jeg vært fornøyd med, formen er fin. Kan ikke mer enn han står på nå, men har et fint løp her. Lettere motstand nå. En stor og sterk hest som bærer vekt. Skal ligge som toer, treer i løpet. En veldig god vinnersjanse.

- 3 Dickie Dickens (V65-4/V4-2) starter på sprint i mangel av noe annet. Enkelte jockeyer har sagt at vi bør prøve ham på sprint, men jeg har ikke den store troen. Skjønt man skal aldri si aldri. Fungerte ikke i fjor grunnet skaden han fikk i Pramms, er nå droppet i handicap.

- 3 Jurga (V65-5/V4-3) så ikke vinneren 7 Denico som kom langt ute i banen sist. Står bedre til vektmessig nå og er lynrask fra start, dette må være en god sjanse.

- 3 Miltonia (V65-6/V4-4) gjorde en grei årsdebut. Kan vinne med klaff, går bra med fleksible blinkers.

- 5 Singar (V65-6/V4-4) har vunnet på sprint og sand. Det kan faktisk hende dette er en sprinter. 3-åring mot eldre hester, men behøver ikke være sjanseløs. Jeg er litt spent på henne.

Trist nyhet: Cathrine Witsø Slettemark sier stopp etter sesongen
Cathrine Witsø Slettemark har nå ni hester i trening - og hun understreker at hun satser for fullt ut 2017. Men så er det slutt. 
- Jeg leverer inn lisensen etter denne sesongen. Det er for mye jobb og for lite penger. Jeg har spurt meg om det er verdt det. Da Aconcagua (2-åring med 302.000 kroner på konto i fjor, er 3-år nå og i trening hos Annike Bye Hansen, red. anm) ble flyttet på mandag; det var dråpen som fikk begeret til å flyte over, sier populære og alltid imøtekommende Cathrine til Equus.
Hun sender ut to torsdag:
- 8 Mongolian Navy (1. løpmeldt i slovakisk Derby 16. juli, red. anm.) er jeg veldig spent på. Debuterer, men skal nok kunne matche disse hestene på direkten. Kanskje 5 Appello til Wido Neuroth er hesten å slå i dette feltet.

-  6 Caipirinha (V65-4/V4-2) var noe tung før årsdebuten. Gikk bra da og er nok forbedret nå.

* Trener Per Hallqvist kjører de 28 milene fra Trollhättan med to hester: Jge håper begge kan være blant de tre sier han om 6 Wide Ranging (V65-1) og 1 Borzakovski (V65-2):
- Jeg hadde trodd at Wide Ranging hadde vært litt mer på gang enn han har vært. Men han trenger tydeligvis løp; dette er en hest som vil fram og ligger på en del. Foreløpig har han blitt sliten på slutten. Vi får håpe på bedring i dag. Borzakovski, som var god i fjor, har heller ikke vært riktig klar ennå. Han kan forøvrig åpne bra, men vi har ikke bestemt taktikken foreløpig, sier Hallqvist til Equus.

* Per-Anders Gråberg vant overraskende med 1 Südtirol sist. I dag henger spillerne bedre med, den Niels Petersen-trente hoppa var kl. 13.30 en 16-prosenter og et andrevalg etter 4 Calcaterre. - Gjentar hun prestasjonen fra sist, kan hun vinne igjen. Hun hadde forøvrig litt krefter igjen i seiersløpet, sier P-A som kommer til å lete ett en god rygg for å få Südtirol til å koble av.   

BANEN: - Det har regnet, nå er det oppholdsvær. Banen, som ble harvet mandag, kommer til å bli fast og fin. Den blir trolig fastere innvendig, sier Øvrevolls sportssjef Liv Kristiansen til Equus kl. 13.30. 

DAGENS FORELØPIGE UNDERSPILL: 6 Elusive Thought (V65-2) var kl. 14.00 en 3,4-prosenter. Vant første gang ut, var uheldig sist. Her er seierssjansen høyere, skal vi si ganske mye høyere, enn prosentene.

Comeback?


Michel Platini rir 6 Prince Field i V65-3. Originalen, nå ute i kulden som fotballpolitiker, er eldre enn Trond Jørgensen, som rir 8 Buffalo Soldier. Men dagens rytter, med det berømte navnet, er brasilianer og født like før nyttår i 1987. Han er døpt Michel Platini Paixao de Oliveira - og har ridd 175 vinnere i Brasil. 
Vinner, for å holde oss til det ordet; var franske Michel Platini som fotballspiller. 41 landskampmål på 72 kamper og ni scoringer og toppscorer i EM i '84. Som midtbanespiller. Det er noen norske midtbanemenn som har litt å lære her. 

Innleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.10
DD: 21.00