Juni åpner sterkt

Skrevet av Birger Christensen,  26.05.2017
Artikkelbilde
Our Last Summer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Torsdagens løp på Øvrevoll har mange spenningsmomenter. Aller mest gleder vi oss til et gjensyn med fjorårets Derbyvinner Our Last Summer. I fjor gikk han kun mot andre treåringer, nå skal han måle krefter mot den eldre eliten. Spennende blir det også å se Fearless Hunter tilbake i banen. I 2015 vant han Marit Sveaas' Minneløp og var målfotoslått i Oslo Cup. Klassen er det ingenting å si på.

- Jeg er fullt tilfreds med hvordan Our Last Summer har utviklet seg gjennom vinteren. De øvrige hestene som har vært i Frankrike og startet etterpå, har vært veldig positive. Både Icecapada og Spitzbergen leverte sterke innsatser, og jeg har høye forventninger til begge. Når det gjelder Our Last Summer, skal han selvsagt ikke være helt på topp nå. Men det er ikke så lenge til Stockholm Stora Pris. Og det er bare seks uker til Oslo Cup og Polar Mile Cup. Han er meldt i begge løpene på samme dag. Er litt inne på at han kanskje ikke er aller best på lenger distanse. Vi får tenke litt på hvilket av de to løpene han skal gå på Øvrevoll midt i juli, vurderer Niels Petersen.

Det er flere andre spennende momenter ved torsdagens fine meny. Vi har vært innom Fearless Hunter, og det skal bli svært interessant å se Ragazzo et par uker etter hans come back. At han kommer ut så vidt kjapt etter årsdebuten, tar vi som et tegn på at Ragazzo er i rute. 1170 meter er nok litt i korteste laget, men på sitt beste vinner han på torsdag. Kanskje kan stallkameraten Majestic Max bli verst imot. Det oppløpet han gjorde til tredje sist, var det klasse over. Nå blir det færre hester å passere, og det ser vi som en klar fordel.

Spillemessig ser det ikke ut som en enkel V65-rebus. Selv om det skulle vinne et par førstevalg, ligger det noen skreller på lur.

 

Lykke til på den første dagen i juni.