Omotos karriere er over

Skrevet av Birger Christensen,  22.05.2017
Artikkelbilde
Omoto Sando.

Oppdatert.

Omoto Sandos karriere er over. Under løpet på Gøteborgs gress søndag merket Henrik Engblom tidlig at noe var galt. Han tok derfor opp hesten.

- Hvor alvorlig det er, er det litt for tidlig å si noe om. Omoto Sando har fått smertestillende, og nå må vi få ham hjem. Deretter blir det operasjon. At karrieren er over, er det ingen tvil om. Håpet er at han kan få en tid som ridehest, men han skal selvsagt ikke lide med smerter som pensjonist, beretter Are Hyldmo før hjemreisen fra Gøteborg.

Oppdatering fra trener Are Hyldmo tirsdag 24. mai:

Det er med stor sorg jeg må meddele at stallens hinderstjerne og superveteran OMOTO SANDO er død. Skaden han pådro seg i Drottningens Pris på Göteborg søndag var i seg selv ikke livstruende. Imidlertid ville den kreve en lang rekonvalesens med bl a et halvt års bokshvile og en avventende prognose mht bruksanvendelighet. I samråd med eier og veterinær og med tanke på hestens høye alder måtte vi tilslutt ta den tunge avgjørelse om avlivning. Det ville rett og slett ikke være riktig å påføre en sprek og vital og ikke minst egenrådig hest en slik forringelse av livskvalitet.

Han sovnet derfor stille og verdig inn på Bjerke Dyrehospital tirsdag ettermiddag.

 

Det går opp og ned også i galoppen. Lady Dylan med Danny Patil ga Are en seier etter helhjertet innsats. Men det var selvsagt vanskelig å holde tankene unna Omoto Sando. Han er en av de aller største personlighetene blant de firbente hestene vi har hatt på Øvrevoll.