Soma og Vergara i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  19.05.2017
Artikkelbilde
Tenango og Sound of Silence. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Hallvard Soma og Isidro Vergara mønstrer til sammen 13 hester i lunsjen onsdag. Sistnevnte fylte 60 i fjor, mens Hallvard har et par år igjen til samme milepæl. Onsdag tror vi begge får mulighet for å besøke vinnerpaddocken. Formen på stallene er stigende, og mulighetene ser lyse ut.

Sekstetten til Isidro er Sound of Silence, Holiday Reading, Red Hearts, Sir Benjamin, Meanttobeme og Lakota Legend. Sist ble han knapt slått med Sound of Silence og Red Hearts før Pal O'Mine skaffet stallens første årsseier. 17. mai var både Pal O'Mine og Marshall Runner gode toere, og onsdag tror vi en seier eller to er innen rekkevidde.

Hallvard har syv hester på startstreken. Det blir ikke fem seire slik det ble i lunsjen i 2014. Men skal vi antyde to vinnere tilbake på stallen? De syv er Arctic, Final Episode, Contador, Punktum Finale, Swim With Sunbelt, This is Diva og Fix Fox.

 

Løpene i lunsjen er ellers ikke så enkle å finne ut av. Vi fant ingen banker i V4, men prøver Asaks Ambition på 1100 meter sand. De fire siste gangene hun har startet på samme underlag og distanse har det endt med seier. Dessuten gikk hun flott til annen på gresset på nasjonaldagen, så formen ser ut til å være i zenit.

 

I mars så gressbanen ut til å bli en av tidenes beste til åpningen 17. mai. Men så ble det kaldt med kuldegrader på natten. For ikke så lenge siden var banen hvit, og derfor valgte man å legge løpene onsdag til sandbanen. Et klokt valg i våre øyne. Men nå blir det opphold og varme fremover, og da blir det nok ganske snart gressløp igjen. Det frister til gjentakelse etter de fantastiske løpene vi fikk se 17. mai.