Sportslige godbiter i kø

Skrevet av Birger Christensen,  11.05.2017
Artikkelbilde
Icecapada. Foto Roger Svalsrød

17.mai fører alle veier til Øvrevoll. I gamle dager gikk vi i barnetog til galoppbanen, nå er det på ettermiddagen det skjer. Her er det mye å finne på for store og små. Men flotte galoppløp kommer man ikke utenom som den viktigste aktiviteten, og for noen flotte løp det er blitt. Dessuten er det som vanlig start for gressbanen, og denne gang går alle løpene på grønt underlag.

Trass i at det er hvitt på bakken flere steder når dette skrives, blir det passe varmt og lettskyet på nasjonaldagen. Da kan vi se på noen av godbitene i den rekkefølge vi møter dem ute i banen.

I Fam E Nagell-Erichsens hoppeløp møter Icecapada noen riktig gode fireåringer. Elektra Art, Angel Love og Lady Marma leverte alle sterke løp i fjor høst. Men vi tror at Icecapada blir tøff å slå, ikke minst etter at hun fikk en fin årsdebut i Frankrike. Etter at Amie Noire har lagt opp, må vår favoritt forsvare tittelen som den beste hoppa i Skandinavia.

De skandinaviske treåringene har sitt mesterskap på 17. mai. The Kid slo Delacroix nylig, og denne duoen blir nok mye betrodd. Både Danny K og King's Son er andre som vi vil anbefale å sette en strek for.

Øvrevoll Sprint Cup er som vanlig åpent. Dette løpet vinnes svært ofte av en overraskelse, og mer enn halvparten av de seirende gir over ti i vinnerodds. Om du spiller V65 eller V4 bør du være raus med strekene i dette løpet.

Når det nærmer seg slutten av festen på Øvrevoll, får vi to løp av høy klasse. Først får vi stifte bekjentskap med Ragazzo mot topphester som Coprah og Miss Rebel. Førstnevnte er tilbake etter operasjon, og det er med spenning og forventning vi ser frem mot hans come back. Helt til slutt kommer fjorårets doble St Leger-vinner Lord Divine for å måle krefter mot Eye In The Sky. Så her gjelder det å stå distansen hele dagen om man vil oppleve stor sport.

Vi nevner avslutningsvis at vi vil komme tilbake med en sak om 17. mai med litt historiske briller. Den vil bli å finne på nettet fra mandag.

For informasjon om serveringstilbud og annet om 17. mai på Øvrevoll, klikk HER

Morsom sak om familiefeiring på Øvrevoll, klikk HER