Strålende Guineas-kveld

Skrevet av Birger Christensen,  30.05.2017
Artikkelbilde
High As A Kite. Foto Svensk Galopp

High as a Kite og Dardenne ble stående som vinnere av Dianaløpning og 2000 Guineas på Bro Park mandag. Førstepremiene på 500 000 og 400 000 kroner ble med hjem til Norge etter to flotte oppgjør

High as a Kite ble kjøpt av Jan Bjørdal som åring. Til nå har hun stått i trening hos Yann Barberot i Frankrike.

- Det har hele tiden vært meningen at hun skulle hjem til Norge. Nå tar vi henne med hjem, og det gleder jeg meg til. Var nær ved å stryke, men er glad for at det ikke ble slik, sa Jan etter sin store kveld på Bro.

Rafael De Oliveira er nå tilbake i Skandinavia. Siste seieren kom i Hurricaneløpning i november 2015 med Khyber.

- Er veldig glad for å være tilbake. Og selvsagt er jeg også svært glad for å vinne dette løpet. High as a Kite er en herlig hoppe, som har en helt utrolig speed. Kjente med en gang jeg satte meg opp, at dette var noe ekstra, berettet Rafael.

Tredje i Diana ble Queens, som gikk et meget positivt løp. Duoen Niels Petersen/Fausto Henrique ble tredje også med The Kid i 2000 Guineas, to fine innsatser for Oslo Racing Stables.

Wido Neuroth og Stall EOS hadde to sterke sjanser med Dardenne og Delacroix i 2000 Guineas.

- Jeg var ikke så glad rett etter start, da mine hester lå helt sist. Delacroix måtte bruke  litt for mye av sin speed for å få kontakt . Men Dardenne fant veien, og jeg fikk noen svar på hvor han står. Trolig blir Voterløpning på Jägersro neste oppgave for Dardenne, vurderte Wido etter nok en klassisk seier. Det var for øvrig en meget tett kamp, hvor det skilte lite ned til storskrellen Mr Suarez.

- Jeg valgte å gå innvendig, hvor vi fikk en fin reise. Vi fikk en fin luke, men Dardenne ble litt usikker da han kom til front. Så at det skilte lite til Mr Suarez, men heldigvis hadde vi marginene på vår side, sa seiersjockey Jacob Johansen.

I Jockeyklubbens Stoløpning ble det en flott annenplass til Angel Love (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth). Hun kom som ventet litt på etterskudd fra start, men spurten var av beste merke. Vant løpet gjorde feltets eneste treåring, Seaside Song med Carlos Lopez på ryggen. Treneren Lars Kelp ble jockeychampion på Øvrevoll i 1981, så Lars har utvilsomt en viss fartstid innen galoppen.

Bobbie Killicks Minnesløpning ble vunnet av Blackstone, som står på Niels Petersens filial på Jägersro. Per-Anders Gråberg red et flott løp på vinneren, som har tatt tre strake seire i år. Lord of Trouble (Are Hyldmo/Elione Chaves) ble tredje etter en fin avslutning.

Bilder kan du som alltid laste ned HER