Sammenlagtseier til Norge i Fegentri World Cup of Nations

Skrevet av Thea Hofossæter, NoARK,  16.10.2017
Nora i Berlin

Norske amatører har i løpet av sesongen representert Norge i Fegentri World Cup of Nations-serien, og i helgen ble det siste løpet ridd i Berlin. Norge endte i år som i 2015 på førsteplass i serien.

Årets første Fegentri World Cup of Nations-løp gikk av stabelen i Pisa, Italia, i starten av april. Der ble Silja Støren, som på det tidspunktet ikke hadde tatt ut lærlinglisens, en 6. plass og tok ett poeng til Norge i serien. Dina Heggum skulle også ha ridd dette løpet, men hennes hest var strøket.

Det neste løpet i serien gikk ikke før den 22. juni, denne gangen på Øvrevoll. Her ble det dobbelt norsk, med Thea Hofossæter og DJ’s Dream først i mål, tett etterfulgt av Nora Hagelund Holm og Aaron’s Way. Med dette flotte resultatet på hjemmebane gikk Norge opp i ledelsen i Fegentri World Cup of Nations med totalt med elleve poeng. Italia lå på 2. plass med åtte poeng, deretter USA med fire poeng.

Videre gikk ferden til banen Maisons-Laffitte, utenfor Paris, Frankrike. Hit ble kun en norsk rytter invitert, og Thea Hofossæter reiste. Det endte med en fin 3. plass, bak to franske ryttere. Med denne 3. plassen ledet Norge fremdeles Fegentri World Cup of Nations, foran Frankrike og Italia.

Thea Hofossæter tok også turen til USA i september. Her skulle det egentlig ris fire løp, men to ble avlyst grunnet få meldte hester og frykt for stormen Irma. Norske amatørryttere har tidligere hatt stor suksess i USA, og Thea fulgte opp her med en seier på Laurel Park i Maryland. Deretter ble det en 4. plass  på Parx Racing i Delaware.

Etter det siste løpet i USA ledet dermed Norge Fegentri World Cup of Nations-serien med ti poeng foran USA, med Tyskland på en 3. plass og deretter Frankrike og Italia. Med ett gjenstående løp i Tyskland, lå Norge da godt an til en seier, i verste fall en delt førsteplass med USA, dersom USA vant det siste løpet og Norge ikke tok poeng.

Nora Hagelund Holm tok turen til Berlin Hoppegarten i Tyskland, hvor det siste løpet i serien ble avholdt den 14. oktober.  Nora satt på en mindre betrodd hest, men ga den en flott reise og avsluttet på en fin 4. plass.  Dermed sikret hun Norge totalseieren i årets Fegentri World Cup of Nations-serien. USA ble nummer to i serien, foran Tyskland, Frankrike og Italia.

Fegentri World Cup of Nations er en internasjonal løpsserie for amatørryttere der rytterne rir for sitt land som lag. Serien gir flere ryttere fra samme land muligheten til å ri løp i utlandet. Rytterne må ha fem seiere for å kunne delta. Norge har deltatt som lag de tre siste årene og har hatt stor suksess: Seier i 2015, 2. plass bak Frankrike i 2016 og nok en seier i 2017.