Åpent St Leger

Skrevet av Birger Christensen,  21.09.2017
Artikkelbilde
Silver Falcon ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Årets St Leger er en ganske åpen affære. I fjor vant Cathrine Erichsen-trente Lord Divine, og kanskje kan det bli en ny stallseier i år. Silver Falcon var nær ved å sikre seg seieren i Derby. Han er som Lord Divine var i fjor forsiktig startet. Vi tror Silver Falcon blir favoritt, men det mangler ikke på motstand.

St Leger er det siste av de tre klassiske løpene som er åpne. I drøyt 20 år het løpet St Halvard, men i 1960 fikk det navnet som det har nå. Verken vinneren av 2000 Guineas, Ginmann eller Derbyinneren High as a Kite stiller til start. Apropos sistnevnte har ikke hoppene hatt det helt store taket på dette løpet. Santa Clara gikk til topps i 1989 etter annenplass i Derby, og før det må vi tilbake til 1963. Da knuste Becky Taifun hingstene lett, og hun vant også Oaks etter å ha tapt mange lengder fra start. I år kan Arctic Run og Smooth Escape bli den første hoppe med seier i St Leger på 28 år.

Tre av banens absolutte topphester har vunnet St Leger etter å ha misset Derby. Vi tenker på Noble Dancer, Wildvogel og Bank of Burden. De siste ti årene har Touch of Hawk, Without Fear og Old Pal maktet å vinne både Derby og St Leger. I fjor skulle Our Last Summer ta hjem Triple Crown etter å ha vunnet 2000 Guineas og Derby. Men Lord Divine var bedre den dagen.

Mot Silver Falcon tror vi først og fremst Jessy's Wonder blir en hard konkurrent. De passerte mål på linje og virker jevngode. Sliceoflife er et spennende navn fra Bent Olsen, men 2830 meter på Øvrevoll er en tøff utfordring. Stallkameraten Alberone er lite startet, og treneren tror at han skal makte den tøffe distansen. Bolt faller utenfor tipslinjen denne gang, men det kan være et feilaktig trekk.

 

Det fjerde av fem løp i amatørenes klokkeserie avslutter lunsjen onsdag. Før den siste omgangen skal vi bringe en fullstendig oppdatering om stillingen. Det ser ut til å gå mot en svært spennende oppløsning i kampen om den fine premien.

For oppdaterte stilling i alle amatørrytternes serier, klikk HER

Det er både V4- og V5-spill som virker passe vanskelig. Vi tror på en interessant lunsj, med St Leger som det klare høydepunktet.