Dobbel Soma på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  07.09.2017
Artikkelbilde
Swim With Sunbelt ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Hallvard Soma ble kveldens trener på Øvrevoll med en fin dobbel. Swim With Sunbelt og Rock Dancer ble vinnerduoen. Carlos Lopez satt på førstnevnte i tillegg til April Fool og ble dermed også dobbeltvinner.

Anachronist ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Kveldens første løp gikk slik de fleste hadde ventet. Anachronist fikk litt kamp av Mongolian Navy, men seieren ble til slutt sikker.

- Dette var en hest vi hadde litt ambisjoner med, blant annet var det svenske Derbyløpet et mål. Men det gikk vel litt dårligere i oppkjøringen på Jägersro. I Derby Milen var det imidlertid positive takter, og det er uten tvil en god del utvikling i ham, sa trener Cathrine Erichsen. Elione Chaves satt på ryggen av vinneren.

 

Swim With Sunbelt ble fasiten i V65-starten. Hoppa lå relativt beskjedent plassert, men mot mål ble seieren sikker. Det var trener Hallvard Soma godt fornøyd, også med løpet Carlos Lopez ga vinneren. Favilla ble god toer etter en fin avslutning.

- Det ser ut som om hun er avhengig av god svikt i banen. Gledelig at hun sto distansen så bra, og nå sikter vi mot Oaks, berettet Hallvard.

Clauses Angola ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Stabæk Løp endte med en klar seier til Clauses Angola. Kapteinene Ingrid Hjelmseth og Morten Morisbak Skjønsberg koste seg på Øvrevoll og delte ut premie i løpet som gikk i klubbens navn. Sergio Alonso satt på vinneren, som trenes av Ellinor Rasmusson.

Rock Dancer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Hallvard Soma likte seg godt i vinnerpaddocken før på kvelden. Nytt besøk ble det da Rock Dancer holdt unna i en tett finish mot Pretty Perfect og Calcaterre. Fausto Henrique var seiersjockey på sistevalget.

- Fikk beskjed på auksjonen i fjor høst om å skaffe en snill hest som eierne kunne ri på i trening. Da passet Rock Dancer bra. Han hadde skuffet litt i løpene, men nå så det bra ut. Tror det kan bli en hyggelig høst, antydet treneren.

Puyol ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I V65-4 ble vi vitne til en sterk prestasjon. Puyol ledet stort i svingen, hvor han brøt ut kraftig. Men han ga ikke opp, og på mesterlig vis avsluttet han til seier. Ina Veronika Toverud har ikke ridd så mye på Øvrevoll i år, men nå kom den første seieren. Hun har kun vunnet på Øvrevoll for svenske trenere. Henrik Engblom trener vinneren.

- Puyol har vært litt spesiell, og i dag gikk det veien, sa Henrik. Han fortalte at han som treåring vant Skandinavisk mesterskap over 1800, men siden var det sprint som gjaldt.

Kallavaduvil ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Knut O Arnesen hadde ikke hatt den helt store sesongen på Øvrevoll i år. Men da det først ble seier, kom den med dunder og brak. Kallavaduvil lå fremme ut på oppløpet, og med Susanne Lyseng på ryggen, ble det kveldens mest overlegne seier.

- Hadde det litt på følelsen at hun skulle gjøre et godt løp. Hun er jo søster med Fleckenzen, som vant seks løp i fjor, fortalte Knut. Begge var litt sene, men hvis Kallavaduvil følger i brorens fotspor, kan det jo bli bra. Vi gjør oppmerksom på at hun starter i lunsjen onsdag.

April Fool ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Kveldens siste vinner ble April Fool. På Derbydagen stemte det ikke med opplegget, men nå fungerte det flott. Carlos Lopez kunne vente til hestene i front hadde løpt fra seg, og da gikk April Fool frem til enkel seier.

- Jeg fulgte litt med på Black Million i tet, men det hadde nok gått litt fort. I stedet kom April Fool bakfra, og da ble det jo bra likevel, oppsummerte Gina.

Før siste avdeling på V65 gjensto en eneste bong. Vedkommende hadde hele syv hester i finalen, inkludert vinneren. En fortjent kasse.