Fine vinnere på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  21.09.2017
Artikkelbilde
Calcaterre. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det var mange flotte vinnere på Øvrevoll torsdag. Toårige Queen Estoril slo debutanten Nordic Defense. Senere viste Calcaterre og Fil Rouge flotte takter og kan få en fin høst. De tre første vinnerne var alle av irsk oppdrett. Om det satte en spiss på Irish Night,vet vi ikke. Men det virket som om stemningen var høy

Queen Estoril ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Toåringene åpnet stevnet, og vi fikk se noen flotte prestasjoner. Seieren gikk til dansktrente Queen Estoril, men vi ble også imponert over debutanten Nordic Defense. Han blir spennende å følge i høst og til neste år. Bent Olsen var ikke selv til stede, men kommer nok til onsdag. Da er han vel forspent i St Leger. Elione Chaves satt på vinneren.

 

Calcaterre tok sesongens fjerde seier og var på trippel for tiende gang på 12 starter i år. Han var bedre med i første halvdel enn han pleier, og seieren ble sikker foran dyktige Backcountry. Annike Bye Hansen trener både vinneren og tredjehesten Majestic Max, og Carlos Lopez red som så ofte før et flott løp på vinneren. Calcaterre ble dermed den tredje hesten til fire seire på Øvrevoll i år

Positive Outcome ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Etter en skuffende innledning på karrieren, viste Positive Outcome endelig litt av det han har prestert i trening. Han viste god vilje da han tok seg forbi Mongolian Navy. For Carlos Lopez var det andre strake og totalt seier nummer 31 i år.

- Nå viste han endelig litt av det vi har håpet. Kanskje har vi prøvd litt for mye på gress, for dette var et bra sandløp. Tror vi skal få en fin høst med ham, mente Niels Petersen. Vinneren er meldt opp til auksjonen om et par uker, kanskje et interessant objekt? Niels var for øvrig tilbake i vinnerpaddocken et par løp senere. Cape Hollow var i fjor en hest det var stilt store forventninger til. Men ni starter hadde gitt to tredjeplasser. Nå ble det tet og suveren seier sammen med dyktige Kaia S Ingolfsland.

- Han var frisk og fin i dag, så det var et morsomt ritt, sa Kaia som også nettopp har kjøpt Cape Hollow.

Cape Hollow ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Fil Rouge ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Madeleine Haugland tok teten fra stallkameraten Dickie Dickens tidlig. Siden holdt hun og Fil Rouge et godt tempo, og de holdt unna for Dickie Dickens. En fin dobbel til Are Hyldmo.

- Han hadde en skade i sommer og fikk en pause før siste start. Holdt ok i come backet, og nå tok han teten. Synes Madeleine red et godt beregnet ritt, og jeg tror dessuten at Fil Rouge er bedre på sand enn gress, oppsummerte Are. Også han tok en dobbel, da Singar spurtet til sterk seier.

Singar ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

- Hun er klart best på sand, og nå har Singar fått opp farten, påpekte Are om vinneren, som Sandro de Paiva ga en fin avslutning. Priceless spurtet som vanlig sterkt til annen.

 

Kveldens siste løp ble en herlig fight mellom Asaks Ambition og IKC Back. Alan Wallace ga alt og holdt seg foran helt frem til mål.

  - En herlig fighter. Veldig moro at hun aldri gir seg. Vi holder til i Sørum, og der har vi det bra, sa trener Jan Tønnessen.

Bongene i programmet går ikke inn så alt for ofte. Men denne gang satt V4-forslaget, og det ga småpene 12 274 kroner.

Asaks Ambition ©hesteguiden.com/rogersvalsrød