Høst er best med hest

Skrevet av Birger Christensen,  04.09.2017
Artikkelbilde
Love to Love ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Høsten er kommet til Øvrevoll. For et par måneder siden var det så lyst, at kveldsløpene kunne gå på gress også i siste løp. Nå er det godt å ha sandbanen med flomlys. Søndag var det 16 uker til jul, og torsdag er det 12 løpsdager igjen av sesongen. Da heter årstiden høst.

Før vi går nærmere inn på torsdagens løp, må vi ta noen linjer om forrige søndags store Derbydag. Den hadde alt man kunne be om fra dramatikk før start, til glede og jubel i strålende solskinn. Niels Petersen opplevde først å få Brocco strøket fra Derby. Søndag kom så sjokket om Spitzbergens hovknusning og strykning. Likevel endte dagen med enorme triumfer med Tinnitus, Trouble Of Course og Icecapada. Seier i begge gruppeløpene var nokså uventet, men ikke mindre gledelig også for Per-Anders Gråberg og Einar Nagell-Erichsen.

Vanessa Ryall, Jan Bjørdal og High as a Kite er også navn som vil sitte lenge på

netthinnen. De slo ikke Silver Falcon og Jessy’s Wonder med mye, men nok til å skrive seg inn i historieboken om Øvrevoll med gullbokstaver. Så når noen vil spørre om noen år "husker du Derbydagen 2017", håper og tror jeg at svaret vil bli et meget klart ja.

Det er langt mer hverdag over torsdagens løp, men slik må det være. Løp 3 er Stabæk løp, hvor de fleste av A-lagsspillerne har bebudet sin ankomst. Vi var så heldige å få være med på opprykksårene i 1993 og -94, og selvsagt cupgullet i 1998 og

seriemesterskapet ti år senere. Det laget Stabæk hadde i 2008 er utvilsomt ett av de aller beste klubblagene i norsk fotball. Kvinnene kjemper i år om medalje og har titler både i serie og cup. Daniel Nannskog ga i 2008 navnet på en hest han mente var banker, og det ble seier. Kanskje får vi noen gode tips fra noen av dagens gamblere?

 

Spillemessig er torsdagen krevende. Det er flust med vinnerkandidater, og seks

heldekk koster før strykninger nesten 1.6 millioner. Halvparten (7 av 14) dager med V65 (en gang V64) har gitt enten "kassa" eller jackpot. Det har to sider. Noen elsker det, for de vet at om de løser rebusen, får de masse cash, mens for andre kan det kanskje virke litt for vrient. For de fleste spillere virker det best med noen holdepunkter og noen spillenøtter.