Hva kan "Henke" by på?

Skrevet av Tom W Johannessen/Equus,  07.09.2017
Artikkelbilde
Elione Chavez, Puyol og Henrik Engblom har gjort det bra sammen. 8-årige Puyol har vunnet ti løp på 76 starter. Torsdag rir Ina Veronika Toverud med tre kilo av.

V65 Øvrevoll: En spillemessig vrien løpsdag. Henrik "Henke" Engblom er som vanlig på Øvrevoll-besøk og kan være en mann å følge. - Både 7 Eastwood (V65-1) og 11 Puyol (V65-4/V4-2) bør nok regnes, sier "Henke" til Equus. 

* Her er Henrik Engbloms kommentarer til hester og sjanser torsdag:- 7 Eastwood
(V65-1) gikk godt i vår. Slo gode hester på Bro Park. Var etterhvert med på et par "tokåpninger", tilbake nå etter pause. Det er en 3-åring som nå er ute i handicapløp. Jeg tror gresset er en fordel, han skal teste banen før Breeders'. Dette er en sterk hest som har stått på 78 i handicap. Tror han skal takle en eventuell tung bane. Det er en liten "varning". 

- 11 Puyol (V65-4/V4-2) er tilbake etter pause. Har fått dårlig startspor, men møter lettere motstand enn vanlig. Det tar noen steg før han får opp farten, men da går det fort. Det kan bli tet før svingen. Han "henger" noen ganger ut, men stort sett bare på Bro. Må strekes.

- 3 Bodyguard (V65-5/V4-3) var ok sist. Går opp til sitt handicap og plukker penger.

* Ellers fra Henrik Engblom som kjenner godt til Annette Stjernstrand/Nathalie Mortensens hester:
- Både 9 Love To Love (V65-1), 5 Barny (V65-4/V4-2) og 6 Guess Who (V65-5/V4-3) er vinnerkandidater i sine løp, mener "Henke".

Marie banker Pretty Perfect!
Marie Fretheim stikker frem haken og banker 5 Pretty Perfect (V65-3/V4-1) på sitt V65-forslag for Norsk Rikstoto. - Det er en vanskelig omgang, og i mangel av noe annet banker jeg Pretty Perfect. Vi møter 1 Calcaterre som er bra, men jeg har tro på min hest denne gangen. Er stadig i fin form. Ble sjenert i starten sist. Om vi ikke hadde vunnet - så hadde vi ihvertfall blitt nummer to. Sterke Tertian vant det løpet på god tid, sier Marie til Equus.

* Silja Støren er tilbake fra New York-tur og lærlingeløp. I dag setter hun seg opp på veteranhesten; 13-årige 9 Aaron's Way (V65-2) som hun vant på i fjor. Hun rir for tet og sitter der nok en god stund. Men kan det holde inn?
- Vi får ihvertfall prøve. Jeg er litt usikker på banen. Egentlig skal hun vel ha rask bane, men hun gikk godt til andreplass på mykt i Danmark nest sist. Det er spørsmål om hun har dagen eller ikke. Og hun er heller ikke glad i press, men vi prøver uansett å lede så lenge det går, sier Silja Støren til Equus.

Pass på Cathrine i dag!


Cathrine Erichsen (bildet) har fire til start - og er helt klart aktuell for vinnerpaddocken. Her er hennes kommentarer: 
- 3 Anachronist (1. løp) bør vinne det første løpet; det er min beste sjanse.
- 3 Lady On Ice (V65-3/V4-1) er en rask hest. Reiste dårlig sist, glem det løpet. Har vunnet på 1100 dirt i år. Outsider i dag, må ikke ha tet.
- 6 IKC Fiction (V65-4/V4-2) er tilbake etter en pause. Det kan være litt kort, men jeg stikker haken frem; jeg tror dette er en vinner i dag.
- J.W. Delight (V65-5/V4-3) har ikke fått det til i år, men jeg tror han er på gang nå. Dette er nok en høsthest. Regnes. 

* Niels Petersen har 23 på 104 starter på Øvrevoll. 2,7 millioner er inne på konto; det er riktig å si at han har vunnet uvanlig mange hverdagsløp i en en sesong der han har vunnet færre storløp enn normalt. I dag har han tre til start.
Han kommenterer sjansene for Equus:
- 13 Cape Hollow (V65-1) jobber pent, men må vise mer i løp.
- 6 Lady Of Course (V65-3/V4-1) var positiv sist og er pigg og glad i trening. Jeg er litt spent på henne, spørsmålet er om hun er rask nok. En gardering for dem som bruker flere hester.
- 1 Südtirol (V65-4/V4-2) er den beste sjansen. Men dagens største favoritt? Det er litt drøyt. Hun er ingen stabil hest, og startsporet kan bli en felle. Her er P-A nødt til å prøve fra start.


Innnleveringsfrister:
V65: 19.25
V4: 20.10
DD: 21.00