Irske vinnere på irsk aften?

Skrevet av Birger Christensen,  18.09.2017
Artikkelbilde
Twentytwowontdo ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdag er det irsk aften på Øvrevoll. 14 av starthestene er født i Irland, og vi tror på et par seire til hester fra den grønne øya. Kanskje starter det med to irske gevinster på direkten?

Nå er det ikke på grunn av de firbente at Øvrevoll inviterer til irsk aften. Men slike temakvelder er positive og tiltrekker deler av publikum, som ikke så ofte besøker Øvrevoll. Som galoppnasjon er Irland et stort land med tanke på at det består av snaut fem millioner innbyggere. Vi håper at irlendere i Øvrevolls nærhet finner veien til Norges eneste galoppbane torsdag. Om det ikke blir Riverdance, kan det kanskje bli tid til en irish coffee?

 

Med ti løpsdager igjen på Øvrevoll i år, begynner vi så smått å se på de forskjellige kategoriene som kjemper om championater. Blant jockeyene blir det en ny tittel til Carlos Lopez. Det er fjerde gang på rad og femte gang totalt han går til topps. Trolig havner han rundt 40 seire, og det er sterke tall når sesongen inneholder 32 løpsdager. Nylig avdøde Janos Tandari har åtte titler, mens Walter Buick og Espen Ski har seks championater hver. Det er ikke helt utenkelig at Carlos kan toppe listen om noen få år.

Niels Petersen tok sitt første trenerchampionat i 2011. Siden har han vunnet hvert år, og det er kun i 2013 det var strid om tittelen. Da ble det avgjort etter femte løp på finaledagen i kamp mot Rune Haugen. Syv strake er tangering av Terje Dahls rekord, men det er ennå noen titler før han har flest.

Wido Neuroth og Annike Bye Hansen har passert millionen, og det gjorde også Are Hyldmo i lunsjen sist. Flotte sesonger har amatørtrenerne Annette Stjernstrand og Gina Mathisen hatt. De bidrar også til at fire kvinnelige trenere hører hjemme på ti-på-topp.

Amatørene kommer vi tilbake til tidlig i oktober. Vår favoritt til tittelen heter Willa Synøve M Schou, som rir bra og tar vare på sjansene. Dog kan det bli tøft å vinne torsdag.

 

Da ønsker vi både irske og norske spillere velkommen til Øvrevoll, og er du dansk eller svensk, er du velkommen likevel.