Jumeirah, Silent Storm og Delacour i storløpene

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2017
Artikkelbilde
Jumeirah ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det var mye flott sport i lunsjen på Øvrevoll onsdag. De tre storløpene ble vunnet av Jumeirah, Silent Storm og Delacour. Alle tre imponerte stort, og det ble også vist fin sport i flere av de andre løpene.

For fem år siden gikk Jumeirah til topps i Michelets Minneløp. Den gang var han fire år, nå er han blitt ni. I et spennende løp kontret han til seier foran positive Justin Case og Twisted. Med Heavenly Spiced på fjerde ble det annen og fjerde til stall Soma. Fausto Henrique tok sin andre strake seier etter et velberegnet ritt.

 

- Det var dejligt. Har hatt en del sykdom på stallen. Dessverre er det ikke så mange tilbud for en hest som Jumeirah, så jeg vurderer å hoppe ham inn. Jeg kjøpte ham for 24 000 på auksjon, og det er en hest jeg er veldig stolt av, sa trener Lone Bager.

Silent Storm ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

Silent Storm er en fantastisk flott hoppe. I Rikstoto Grand Prix beseiret hun lett to flotte hester som Dardenne og Aconcagua.

- Jeg hadde et bra år i fjor og tenkte at det skulle bli vanskelig å gjøre det samme igjen. Men i år er det gått enda bedre, og nå håper jeg det fortsetter utover høsten, sa trener og eier Gina Mathisen.

- Hun bare svømte frem. Dessuten er hun "hård i huvudet" og bare biter i når hun blir angrepet. En hest som betyr mye for meg, sa Anna Pilroth. Som vanlig red hun et flott løp.

Delacour ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

Toårsløpet ble et riktig flott oppgjør. Mot slutten kom favorittene Delacour og Cool as Ice frem, med førstnevnte som vinner.

- Det er et flott talent, som har mye utvikling i seg. Hun likner litt på moren, men har løpshodet til faren Appel au Maitre, berettet seiersjockey Jan-Erik Neuroth.

- En flott hoppe med en veldig fin aksjon. Hun trenger litt mer styrke, men det ser lovende ut, kunne trener Wido Neuroth konstatere.

- Har mer distanse enn broren Delacroix, som jeg skal gjøre en sprinter av, sa Wido.

Afaal ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

Afaal har vært en god hest gjennom flere sesonger. Men i fjor ble det kun en seier, og nå kom årets første gevinst. Han ble utfordret av den meget positive treåringen Our Boy John og Fiftyshadesfreed. Dermed passerte Afaal millionen. Roy Arne Kvisla trener vinneren, som ble gitt en flott reise rundt banen av Per-Anders Gråberg.

Dancewithastranger ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

Dancewithastranger innledet lunsjen med en ganske sikker seier. Sandro de Paiva red et fint løp og holdt unna for Ocho Rios.

- En time før start vurderte jeg å stryke på grunn av den tunge banen. Nå er jeg glad for at jeg ikke gjorde det. Hun er veldig bra og var nå ute på sin beste distanse, sa Cathrine Witsø Slettemark.

- Det blir trolig et par løp til i år. Så skal hun og Miss Rebel til Irland, hvor de skal over i avl, berettet Cathrine.

Phoenix Dancer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

Phoenix Dancer ble løsningen i V4-2. Kallavaduvil var klar favoritt og gikk et fint løp som toer. Men etter et fint beregnet ritt av Fausto Henrique kunne Phoenix Dancer avgjøre.

- Dette var gledelig. Han fikk løpe fritt, noe som var viktig med hans store galopp. Han viste fine stayeregenskaper, og det var positivt, sa Hallvard Soma. Phoenix Dancer var først i mål i et løp i juni, men ble flyttet ned til femte. Denne gang fikk han beholde seieren.

Guess Who ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

En sjelden sterk finish fikk vi se i amatørløpet. Guess Who lå lenge i baktroppen, men avsluttet som en rakett innvendig. Det så ut som de øvrige sto stille, og det gjorde de nesten også.

- Det var langt frem, men jeg ga aldri opp. Det var gøy da hun passerte de andre og tok seieren, sa en fornøyd Willa Synøve M Schou. Hun vant også løp på Derbydagen. Kanskje kan det bli både championat og ny klokke om hun fortsetter i dette sporet.

Tookwino ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

- Sist stoppet Tookwino på slutten uten at vi helt vet hvorfor. Nå hadde han en fin oppgave, og det ble helt riktig. Han liker seg på sandbanen, så det blir å starte utover høsten, sa en fornøyd trener Are Hyldmo. På ryggen av vinneren satt Elione Chaves.

Varennes ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 

Varennes er uten tvil en av Skandinavias beste hekkeløpere. Ledende Moss Cloud stred tappert i mot, og Rock the Boat avsluttet sterkt til tredje. Men Varennes var best og sørget for at dagen ble avsluttet med en dobbel til Are Hyldmo. Henrik Engblom gjorde en fin jobb som seiersjockey.

- Han er kanskje ikke helt i toppform, derfor var det flott at han gikk til topps. Nå blir det Champion Hurdle og Novisefinalen i høst, sa Are.

- Det er alltid gøy å ri Varennes. Han hopper bedre for hver gang og har flere likheter med gamle Omoto Sando, sa en fornøyd seiersjockey.