Michelets topper fin lunsj

Skrevet av Birger Christensen,  07.09.2017
Artikkelbilde
Heavenly Spiced ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En riktig fin meny møter publikum i lunsjen på Øvrevoll onsdag. Michelets Minneløp topper menyen, men spennende oppgjør for de norske to- og treåringene fatter også interesse. Dessuten noen svært sterke treåringer i kamp mot eldre hester.

Major Christian Fredrik Michelet sto på 30-tallet frem som en av de viktigste personene da Øvrevoll åpnet i 1932. Dessverre døde Michelet allerede i 1935, noe som førte til at han fikk sitt minneløp i 1936. Det har hele tiden vært avholdt som et stayerløp, og listen inneholder navn som har satt spor på banen. Bare på 80-tallet fikk vi vinnere som Rheinsteel, Wildvogel, Call to Honor og Sunset Boulevard. Denne kvartetten er blant de aller skarpeste vi har sett over lang distanse.

Løpet har ofte sett overraskende vinnere. Høyest odds ga Bold Raparee i 2001 til drøyt 60 ganger pengene. I fjor var vinneren Cockney Cracker favoritt. På Derbydagen hadde han en herlig duell med Heavenly Spiced, som trolig blir favoritt i år. Sistnevnte var også toer i fjorårets utgave av Michelets, men det er flere som lurer like bak. Jumeirah og Colourist var ikke så mye slått på Derbydagen, og Jumeirah er den eneste i feltet som har vunnet storløpet før. Det skjedde i 2012, da han vant som sistevalg. Som en kuriositet nevner vi at 18 av de siste 20 vinnerne har vært vallaker. What Budget er eneste hoppe med seier i moderne tid, men det kan Twisted og Al Muna gjøre noe med i år.

 

Oppdrettsløpet og Grand Prix er flotte løp for de norskoppdrettede med Norsk Rikstoto som støttespiller. Cool as Ice og Delacour leverte begge flotte debuter blant de toårige, mens Silent Storm og Aconcagua skal følge opp fine innsatser i Derby. Silent Storm vant for øvrig oppdrettsløpet på denne dagen i fjor og kan ta en sterk dobbel.

 

Med treåringene Spitzbergen, Swedish Dream og Our Boy John mot formsterke og eldre konkurrenter, blir V4-4 og V5-1 spesielt interessant. Nå får vi en pekepinn på hvordan treårstoppen klarer seg mot de eldre, og det blir ytterst spennende. Vi gleder oss til neste ukes mest spennende lunsj.