Mikklus Makklus ble millionær

Skrevet av Birger Christensen,  25.09.2017
Artikkelbilde
Mikklus Makklus Svensk Galopp

Mikklus Makklus har hele tiden vist stort talent. Men han har ikke alltid gjort det lett for seg selv. Bortvist fra start i fjor høst og i Skandinavisk mesterskap på 17. mai, fulgt opp av samme skjebne i Dansk Derby. Fredag var han igjen vrien, men til slutt kom han på plass. Sammen med Stormy Ocean dannet de et tetpar, som holdt stand hele veien. Og klart best var Mikklus Makklus i Breeders' Trophy Mile.

- Jeg får starte med å gi startbokspersonalet en stor takk. De var utrolig dyktige. Vel av gårde gikk det greit, og han slipper ikke forbi seg noen. Det er nervøst med så store premier, men desto bedre etterpå, sa trener Niels Petersen. En førstepremie på 1 197 553 kroner er det jo ikke så ofte man kjemper om. Ros også til Carlos Lopez, og jeg er veldig glad på Nils Petter Gills vegne. Alt har ikke gått på skinner i år, men en slik seier hjelper på, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

- Det er bra med spenning, men det behøver ikke være fullt så spennende. Han er god, men fryktelig sta, sa Gill om vinneren. Det er lenge vi har sett ham så glad etter en storløpsseier.

Delacroix (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) ble fjerde og fikk pene 143 706 kroner for det. Far og sønn Neuroth fikk også en flott seier med Appelina i Breeders' Trophy Mile. Den seieren var verdt 150 000. Stall Perlen fikk også fjerde med Appel La Legende i Breeders' Trophy Juvenile. Men både vinneren Baltic Exchange og treeren Queen Lilly var etter Appel au Maitre, som går sin seiersgang som avlshingst.

- Vi føler at vi har en liten bit i alle hester etter Appel au Maitre, sa Bente Jordanger.

Queens (Petersen/Gråberg) ble toer i Consolation-utgaven av Breeders' Trophy Classic. Eller ble det mye dansk. Baltic Exchange, Prime Red og Efesos vant hvert sitt Breeders-løp.

Se løpene i reprise HER

Bilder kan du laste ned HER