Silver Falcon tok gull

Skrevet av Birger Christensen,  27.09.2017
Artikkelbilde
Silver Falcon ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Silver Falcon var favoritt i Norsk St Leger. Og han innfridde til fulle. Etter et lusetempo fra start, valgte Carlos Lopez å gå til tet. Derfra hadde han full kontroll, og Silver Falcon vant lett foran Alberone og Jessy's Wonder.

- Han var veldig fin i front. Avslappet og lettridd, og jeg følte at jeg hadde god kontroll, sa Carlos Lopez. Dette var hans første seier i St Leger på ti år, da han vant med Zababa Sacc.

- Jeg var mer fornøyd med Silver Falcon nå enn foran Derby. Planen var ikke å gå til tet, men når det gikk så sakte, var det greit. Dette var hans femte start i karrieren, og jeg tror at det er mye å gå på. Som for Lord Divine, som vant St Leger i fjor og deretter den svenske utgaven, er det planen at Silver Falcon tar den samme turen, berettet trener Cathrine Erichsen.

Bak vinneren gjorde Alberone et sterkt løp til annen. Han hadde kun startet tre ganger før St Leger, så også der er det nok mye å gå på.

Square De Luynes  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

To debuterende toåringer imponerte stort onsdag. Klart best var Square de Luynes, som imponerte stort. Men også Neuroth-stallens Buddy Bob var riktig bra. Per-Anders Gråberg hadde fornøyelsen av sitte på ryggen av vinneren.

- En veldig bra hest. Blir enda bedre på lenger distanser, så dette blir spennende. Det blir trolig ett eller to løp til i år, og både kriteriet og Vinterfavoriternas Pris er aktuelle. Deretter skal vi gjøre ham klar foran en interessant treårssesong, uttalte Niels Petersen.

 

Kallavaduvil ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Løpsdagen åpnet med dramatikk. Siste del av oppløpet sto mellom Kallavaduvil og Tool Box Carlras. Sistnevnte var først over målstreken, men det var kontakt mellom de to flere ganger. Uten å ha sett head on, skal man ikke være for bombastisk. Men Voldgiftsretten avgjorde at hestene skulle bytte plass, og dermed ble Kallavaduvil stående som vinner. Carlos Lopez tok sin første seier, og Knut O Arnesen fikk den andre seieren i september med Kallavaduvil.

Ocho Rios  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

En herlig finish fikk vi i V4-3. Favoritten Ocho Rios og Roman Princess kjempet knallhardt, og også Iona blandet seg inn. Målkameraet viste at Ocho Rios hadde fått nesa først på fotoet. Anne Pilroth satt på vinneren.

- Jeg var ikke sikker på at vi var først før vi fikk resultatet. Var litt usikker på seier da han var satt opp fire kilo. Men han løste det, og det var bra, sa trener Bodil Blomqvist.

This Is Bajas  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Den eneste overraskelsen i V4 kom ved This is Bajas. Puyol ledet lenge, men det stoppet litt 200 meter fra mål. Da kom Jan-Erik Neuroth med et velberegnet ritt, og Hallvard Soma kunne glede seg over en triumf i lunsjen. Akkurat det har Hallvard hatt for vane når det er lunsjløp.

- Hadde litt tro i dag. Var veldig syk i sommer med et virus vi ikke fant ut av. Han er bedre på sand, så det kan kanskje bli en bra høst, sa Hallvard.

Black Million ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Gina Mathisen hadde fire hester til start under lunsjen. De tre første hadde ikke fullklaff, men da dukket Black Million og Sergio Alonso opp. Hoppa tok en relativt sikker seier.

- Det har vært litt stang-ut i år, men nå reddet hun dagen for stallen, sa Gina.

- Og jeg har ingenting i mot å komme tilbake i vinnerpaddocken neste løpsdag, sa hun. Da falt nok tankene til Silent Storm og Breeders søndag 8. oktober.

Anna Pilroth falt av Bay Bee i svingen. Hun reiste seg dog for egen maskin, og det så heldigvis ut til å gå bra.

Busybeingfabulous ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Busybeingfabolous vant i stor stil på Bro Park søndag. Tre dager senere ble det en ny grei gevinst på Øvrevoll. I begge løpene var det Alan Wallace som var makker til vinneren.

- Han har funnet en veldig fin form. Nå fikk han et løp til på gammelt formtall, og det var jo greit. Nå blir det trolig et løp neste søndag, så spørs det hvor mange kilo han øker formtallet med, sa Niels Petersen etter løpsdagens andre seier.

 

Amatørene avsluttet lunsjen. J W Delight gikk tidlig til tet, og siden var det ikke snakk om saken. Dermed gikk Emma Kørner opp i teten av klokkekampen før det siste løpet med 34 poeng. Men der er det så jevnt at absolutt ingenting er avgjort.

- J W Delight vant tre løp på høsten i fjor, så nå satser vi på reprise, sa Cathrine Erichsen etter løpsdagens andre seier.

J W Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.