Stor søndag i Stockholm

Skrevet av Birger Christensen,  20.09.2017
Artikkelbilde
Hurricane Red. Foto Svensk Galopp

Søndag er det klart for årets største galoppdag i Stockholm. Hovedoppslaget er Stockholm Cup, litt overraskende med kun syv hester til start. Oslo Cup- og SOC-vinner Giuseppe Piazzi ble strøket mandag etter en liten skade. Dermed heter nok favoritten Hurricane Red. Han gikk til topps i Stockholm Stora Pris og var toer bak Quarterback i fjor. Sist en svensktrent hest vant Stockholm Cup, var i 1994. Da vant Mr Eubanks, og Susanne Berneklint slo Lester Piggott i finishen.

Icecapada ble treer i Stockholm Cup i fjor, første gang løpet gikk på Bro Park. Niels Petersen trener hoppa, som alltid er med i striden. Mot denne duoen kommer Wido Neuroth med Bokan og Pas de Secrets, som begge har en god sjanse på trippel.

 

Mange ble imponert da Captain America (Annike Bye Hansen) vant sprintløpet på Bro Park i juni. Hans spurt i det løpet sitter fortsatt på netthinnen. I Polar Cup måtte han gi tapt for Tinnitus (Petersen) på målfoto, og sistnevnte byr opp til kamp. Staring at the Sea (Neuroth) er også med. Har høy kapasitet, men det ser tøft ut å rekke helt til seier.

 

Hoppeløpet Lanwades Stud Stakes er ett av de løpene vi gleder oss aller mest til. Her gjør High as a Kite (Jan Bjørdal) sin første start siden den bejublede Derbyseieren på Øvrevoll. I forrige start på Bro Park vant hun Dianaløpning i suveren stil, og i 1000 Guineas på Øvrevoll slo hun Seaside Song. Vi tror de to treåringene vil klare seg utmerket mot de eldre hoppene. Angel Love (Neuroth) er jevn og god, og Karaliene (Erichsen) imponerte på Gøteborgs oval. Miss Rebel (Cathrine W Slettemark) har skyhøy kapasitet, men i år har det vært en del skjær i sjøen.

 

I Nickes Minnesløpning starter kun fem hester. Den norske duoen Vortex (Sigmund Tandberg) og Ruler of Course (Petersen) er knallgode, men møter Skandinavias absolutte elite. Brownie, Gunvald og Guerre er fryktede konkurrenter i et lite, men kvalitetsfylt felt.

 

Svealandløpning er årets fineste toårsløp så langt i sesongen. Two Shots of Happy fra Petersens stall og Jet Pilot hos Neuroth er gode toåringer, men motstand savnes ikke. Trolig favoritt blir Riwaj fra Castros stall i Malmø, som er ubeseiret etter tre starter.

 

I et fint stayerløp blir det spennende å se Cockney Cracker (Slettemark). Han har imponert stort på Øvrevoll de to siste sesongene. Nå er formtallet 90, men den herlige kjempen er sikkert med i kampen. Gideon (Neuroth) liker Bro Park og må regnes. Derimot vet vi ikke helt hvor vi skal plassere Duke Derby (Petersen). Er på sitt beste en stayer i toppen, men den svenske Derbyvinneren fra 2014 leter etter formen.

 

I de øvrige løpene er følgende norsktrente hester med fordelt på trenerne:

 

Cathrine Erichsen: Lady on Ice, Anachronist

Niels Petersen: Tertian, Busybeingfabolous, Wild Citizen

Steinar Holm: Elusive Thought

Are Hyldmo: Lord of Trouble, Colourist

Wido Neuroth: Killroy, Bostar

Hallvard Soma: Red Mile

Annike Bye Hansen: Giovanni Nobile

Programmet laster du som alltid ned her.

På söndag avrids årets clou på Bro Park, Stockholm Cup-dagen. Det är då Jackpot Grand Slam 75 och det ligger 6 miljoner i 7-rättspoolen.