Tre norske storløpsseire

Skrevet av Birger Christensen,  06.09.2017
Artikkelbilde
Mikklus Makklus Svensk Galopp

Caesara, Tertian og Mikklus Makklus ble de norske vinnerne på Bro Park tirsdag. De vant henholdsvis Amacitaløpning, SM for sprintere og Bro Park Classic. Imponerte gjorde også Appel La Legende med en spurt av høy klasse

Mest penger ble det da Mikklus Makklus vant Bro Park Classic med 250 000 i førstepremie. For en måned siden ble han bortvist fra start i Dansk Derby, og Nils Petter Gill fikk heller ikke se Spitzbergen til start i den norske utgaven. Nå trykket han på utvendig for leder hele veien, og sammen med Carlos Lopez ble det en seier av klasse. Carlos vant for øvrig tre løp denne kvelden.

- Jeg har hele tiden visst hvor god Mikklus Makklus er blitt. Den siste seieren på Øvrevoll var god nok, og nå viste han hva som bor i ham. En herlig seier, sa Niels. Og den danske Derbydagen er nå historie.

 

Det ble en riktig fin kveld for Stall Perlen, samt far og sønn Neuroth på Bro Park tirsdag. Caesara var ute i livets andre start og sin første reise. Det løste hun helt utmerket og seiret sikkert i Amacitaløpning. Førstepreien var på pene 150 000 kroner.

- Hun er snill, men samtidig temperamentsfull. Caesara er litt uerfaren og tittet litt på lysene, men vant greit, sa Jan-Erik.

- Caesara har modnet en hel del, og det er en flott hoppe. Har ikke helt bestemt hva som blir neste oppgave.

I SM for toåringer ble det ikke seier til Appel La Legende, men for et løp hun gjorde! Hun ble hindret tidlig i løpet, og på oppløpet var det langt frem. Men spurten til annen var gedigen. Vinner ble Snake Lake (Vanja Sandrup/Martin Rodriguez). For annenplassen ble det 100 000 til Appel La Legende, hoppa som har Appel au Maitre og Funny Legend som foreldre.

 

Tertian var annetvalg i SM for sprintere. Han var tidlig å se i tet, og på oppløpet forsvant han fra konkurrentene. Det var Tertians fjerde seier i år på seks starter, og den gode treåringen I Kirk var uten sjanse.

- Han går fra klarhet til klarhet, og i dag ble det veldig lett, sa Per-Anders Gråberg.

- Tertian er veldig stor, og først nå får han vist hva han kan. Neste år kan det bli veldig moro, sa Niels Petersen.

Løpene kan du se HER

Bilder fra løpene laster du ned gratis HER