Kvinner i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  23.04.2018
Artikkelbilde
La Ultima fra Cathrine Erichsens stall

 

 

To kvinner på Øvrevoll har skrevet seg inn i historiebøkene. Cathrine Erichsen er klart mestseirende av trenerne, mens Yvonne Durant er i særklasse blant jockeyene. Nå er sistnevnte mest aktuell som trener, og begge har spennende firbente kommende torsdag.

- Mine to hester i maidenløpet er Duca di Como og Marrington Twist. Førstnevnte debuterer, mens Marrington Twist startet seks ganger i fjor. Hun går sikkert et bra løp, men har klart mer tro på Duca di Como. Det kan selvsagt skje mye, og i en debut er det alltid spennende. Men at dette er en hest med høy kapasitet, er det ingen tvil om. Har et klart håp om seier, beretter Cathrine.

Hun har også to hester i V4-finalen.

- Fredde skuffet stort, for han går bra i trening. Tror han vil gå bedre denne gang. Når det gjelder La Ultima, er jeg spent. Hun var veldig god i seiersløpet, men skuffet så i fjorårets siste løp. Har god tro på at hun vil gjøre et godt løp.

 

Om noen kvinnelig jockey skulle passere Yvonne Durant på Øvrevolls adelskalender, vil det bli etter undertegnedes tid på banen.

Også hun har to hester i maidenløpet.

- Både Deecider og Hope and Glory har noen ok løp bak seg fra England. Tror begge kommer til å gjøre det bra i løpet av sommeren, men har ikke den helt store troen. Er av den oppfatning at hestene inne på banen har kommet lengre i arbeidet, for vi har inntil nylig hatt mye snø. Tror kanskje også Aife (løp 6) og Princess Jessica (løp 7) vil trenge løpet. Men det er viktig å komme i gang, sier Yvonne som nå har økt antallet hester i trening betraktelig. Fearless Hunter og Vortex er de mest meriterte, og begge trener bra.

 

Vår banker ved siden av Duca di Como blir Favilla. Hun imponerte med en sterk seier etter solid opphenting sist torsdag. Litt ble hun nok hjulpet av at det var overpacet i front. Men hennes tidlige vårform fra i fjor gjør at vi tror på noe tilsvarende i år.