Niels mot åtte strake

Skrevet av Birger Christensen,  04.04.2018
Artikkelbilde
Niels Petersen

I fjor tok Niels Petersen sitt syvende strake trenerchampionat på Øvrevoll. Det var tangering av tidligere rekord, og nå sikter han mot nummer åtte.

- Har jo tenkt litt på det. Hvis sesongen går sånn noenlunde, har jeg et godt håp om at det skal holde. Har i alt 57 hester i trening, hvorav 17 spennende toåringer.

Det er fortsatt en del trenere med flere enn titler enn Niels gjennom historien. Wido Neuroth topper med 13 championater, og nettopp Wido ser ut til å bli hardeste konkurrent til Niels. For trenerne er det pengene som teller, og derfor er det svært viktig å vinne de største løpene.

- Snakket akkurat om at jeg har vunnet Derby på Øvrevoll i 2010, -12, -14, og -16. Skal den statistikken følges opp, må det bli seier igjen. Square de Luynes og Nordic Defense (toer i Dubai) er to kort om jeg tror kan sikre ett av årets store mål.

 

Skryter av banefolket

 

Start eller ei på åpningsdagen 19. april har vært et åpent spørsmål etter en vinter av det tøffere slaget. Lenge trodde Niels det ville bli vrient å få banen klar, men nå er det optimistiske toner.

- Jeg er imponert over banemannskapet. John Fortune og hans folk har nedlagt et imponerende arbeid. De fortjener honnør og har all ære av innsatsen, skryter Niels.

 

Da vi møtte Niels, var han på vei til Kvitfjell. Han måtte trene skiferdighetene, for snart er det store ting på gang.

To dager etter åpningen er jeg påmeldt i Skarverennet. Det blir en blanding av gru og glede. Men sammen med Nils Petter Gill skal vi ta tiden til hjelp, beretter Niels. Det går dessuten sterke rykter om at direktør Thomas Gjelsås vil bli å finne på startstreken. Ikke umulig at det blir dansk seier om trioen er samlet i spurten?