Sesongens første V65

Skrevet av Birger Christensen,  26.04.2018
Artikkelbilde
Zahara Foto Svensk Galopp

Torsdag er det klart for årets første V65-runde på Øvrevoll. V65 på vårt vakre galoppanlegg er ofte ensbetydende med krevende utfordringer, og slik blir det sikkert i år også.

Mange som liker å satse noen kroner i totoen, har fått øynene opp for mulighetene på Øvrevoll. Seks rette har enten gått til jackpot eller gitt rundt sekssifret bortimot halvparten av gangene de siste årene. Da er det klart det frister med en bong i lukene, og omsetningen har vært godkjent. Etter hvert som flere hester kommer til start, blir det lettere å danne seg et bilde. Hvilke trenere har hestene i form tidlig, og hvilken distanse passer hestene best på? Det er også andre forhold som må vurderes, som gress kontra sand, formtall som høynes eller senkes og hvem som sitter oppå hesten. Fasiten er ikke lett å finne, men det er veldig gøy når tankene før løpet stemmer med resultatet.

 

Sportslig har vi plukket ut to løp, som begge har relativt få hester til start. I treårsløpet, som er V65-1, møtes seks veldig gode ungdommer. Til tross for nokså få starter, har samtlige rukket å vinne. Zahara imponerte voldsomt ved seieren på Jägersro, mens Step's Divine var like god i sin debutseier. Ble favoritt i det svenske kriteriet, men rakk ikke helt til etter et uheldig løp. Begge Mr Ascot-hestene ble i fjor trent av Fredrik Reuterskiöld. Han er nå boss i svensk galopp, og det er Wido Neuroth og Cathrine Erichsen som har tatt over treningen.

Mot de to nevnte har Yvonne Durant skaffet seg Story Minister, mens New Man og Crossroad Blues var to av de aller beste norske toåringene i fjor. Det blir spennende å følge disse gode hestene i den klassiske årgangen.

 

I et fint sprintløp får vi stifte bekjentskap med Calcaterre. Han ble fjorårets mestseirende med hele seks gevinster. Flere ganger tenkte vi at nå blir det for tøft, men Annike Bye Hansens sprinter ville bare ikke tape. Nå er formtallet 87, men en slik fighter må alltid regnes. En av flere tøffe konkurrenter blir trolig Tertian. Startet kun seks ganger i fjor, men vant hele fire løp. Tre av seirene kom i Sverige, og aller best var han da han vant SM (Svensk mesterskap) med seks lengder foran meget gode I Kirk. Ellers er feltet veldig jevnt og godt, og vi gleder oss til å se god sprint.

 

Vi ønsker velkommen til årets første maikveld med galopp på Øvrevoll. En spennende kveld, tror vi.